Έμεινε ζωντανή στο πρώτο, «σκότωσε» τη Μαρσέιγ στο δεύτερο και προκρίθηκε η Τότεναμ! (vids)

Έβγαλε χαρακτήρα σε ένα ματς που της «στράβωσε» από την αρχή η Τότεναμ, η οποία έμεινε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει και με το τελικό 2-1, πήρε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League ως δεύτερη. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Λενγκλέ, τη νίκη «κλείδωσε» ο Χόιμπιεργκ σε ένα «τρελό» ματς που έμοιαζε με θρίλερ, αλλά εν τέλει είχε καλό τέλος για την ομάδα του Κόντε!  



Έμεινε ζωντανή στο πρώτο, «σκότωσε» τη Μαρσέιγ στο δεύτερο και προκρίθηκε η Τότεναμ! (vids)

Απίθανο παιχνίδι, «τρελό» από την αρχή μέχρι το τέλος του και πρόκριση για την Τότεναμ με το τελικό 2-1, ως δεύτερη πάντως του 4ου ομίλου, καθώς η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 2-1 στη Γερμανία.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως η Μαρσέιγ μπήκε απολύτως αποφασισμένη για να φτάσει στη νίκη και κατά συνέπεια στην πρόκριση στους «16» του Champions League. Γνώριζε πως με τρίποντο περνά στην επόμενη φάση, πίεσε εξαρχής και η πρώτη μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα στο 3ο μόλις λεπτό, με τον Αλέξις Σάντσες να σημαδεύει με το κεφάλι την απέναντι γωνία, αλλά την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιορίς.

Δύο λεπτά μετά, ο Κλάους δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, καθώς ο Γάλλος τερματοφύλακας βγήκε έγκαιρα, ενώ στο 19ο λεπτό, οι καλές στιγμές των γηπεδούχων «τρίτωσαν», με το σουτ του Αλέξις Σάντσες από πλεονεκτική θέση, να καταλήγει και πάλι σε κόρνερ από τον Γιορίς.

Σαν να μην έφτανε η κακή της εικόνα, η Τότεναμ είδε τον Σον να αποχωρεί στο 26’ από το γήπεδο με αναγκαστική αλλαγή, καθώς ζαλίστηκε έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι και η ψυχολογία της έμοιαζε να πληγώνεται… ανεπανόρθωτα.

 

Εν τέλει, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, επήλθε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς ο Βερετούτ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπεμπά πήδηξε στον… Θεό και το 1-0 με υπέροχη κεφαλιά ήταν γεγονός, με τους παίκτες των γηπεδούχων να γίνονται ένα κουβάρι στον πάγκο της Μαρσέιγ.

 

Ο εναπομείναντας χρόνος μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν αρκετός για να δούμε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες, με την Τότεναμ να απειλεί για πρώτη φορά στο ματς. Ο Κέιν νικήθηκε από τον Λόπες από κοντά και εν συνεχεία, ένα εξαιρετικό σουτ του Χόιμπιεργκ κατέληξε εκτός εστίας.

Ήταν αναμενόμενο πως οι «spurs» θα βγουν στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να ισοφαρίσουν νωρίς και να «κόψουν» τα πόδια των γηπεδούχων, με την καλύτερή τους στιγμή να λαμβάνει χώρα στο 48’, όταν η πάσα του Μπεντανκούρ δεν έφτασε στον Κέιν, που θα έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα.

Ό,τι δεν έγινε όμως τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, επιτεύχθηκε στο 53’, με τον Λενγκλέ αυτή την φορά να πηδά πολύ ψηλότερα από όλους και να ισοφαρίζει με εξαιρετική κεφαλιά σε 1-1.

 

Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε «ροντέο», αμφότερες προσπάθησαν να κερδίσουν, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι σε κανέναν. Ο Χόιμπιεργκ είχε δοκάρι στο 80’, ο Κέιν δεν σκόραρε στην επόμενη φάση και το ίδιο συνέβη και στο 83’ με τον Σάντσες για τη Μαρσέιγ, με τον Λενγκλέ να κόβει.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν πολύ, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά το 2-1 διαμορφώθηκε στο τέλος, καθώς ο Κολάσινατς αστόχησε με το κεφάλι από το… μισό μέτρο στο 89’ και ο Χόιμπιεργκ... σκότωσε τη Μαρσέιγ στο τέλος, σηματοδοτώντας την πρόκριση της ομάδας του Αντόνιο Κόντε στην επόμενη φάση, έπειτα από ένα πραγματικό «θρίλερ», που είχε… δράκο για τη Μαρσέιγ!

 

Δημήτρης Μανάκος