Θα είναι εγκληματικό αν ο Σάουθγκεϊτ δεν έχει στην αποστολή για το Κατάρ τον Μάρκους Ράσφορντ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην έχει ξετρελάνει ακόμη με τις εμφανίσεις της, μιας και πρόκειται για μία καινούργια ομάδα, η οποία σιγά – σιγά αντιλαμβάνεται την φιλοσοφία του Έρικ Τεν Χαγκ, όμως ο Μάρκους Ράσφορντ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Ώριμος, πιο αποτελεσματικός από ποτέ, πλήρως συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, έχει ισοφαρίσει ήδη τα περσινά στατιστικά του και αναλογικά με την κατάσταση στην Εθνική Αγγλίας, θα είναι… εγκληματικό αν δεν κληθεί στην Εθνική, από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Θα είναι εγκληματικό αν ο Σάουθγκεϊτ δεν έχει στην αποστολή για το Κατάρ τον Μάρκους Ράσφορντ!

Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο Έρικ Τεν Χαγκ συζητούσε ακόμη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως να έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κόκκινους διαβόλους», ο Μάρκους Ράσφορντ βρισκόταν ένα βήμα πριν από την αποχώρησή του από το «Ολντ Τράφορντ».

Δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, είχε καταγράψει 4 γκολ και 2 ασίστ σε 25 ματς, δεν έμοιαζε απαραίτητος για τη Γιουνάιτεντ και η απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο τον είχε τοποθετήσει στον «πάγο». Ο Ολλανδός προπονητής όμως τα βρίσκει σε όλα με τη διοίκηση και η έλευσή του, πείθει τον Ράσφορντ να παραμείνει στο Μάντσεστερ, τηρώντας και το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται το 2023.

Ο χρόνος θα έδειχνε αν ο Άγγλος έκανε σωστά ή αν η ίδια η ομάδα έπραξε ορθολογικά που δεν τον άφησε να φύγει, αλλά όπως φαίνεται μέχρι τώρα, ο Ράσφορντ όχι μόνο είναι απαραίτητος για αυτή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ανήκει στους καλύτερους και πιο αξιόπιστους ποδοσφαιριστές της, μετά το πέρας 14ων αγωνιστικών στην Premier League.

Το γκολ του με τη Γουέστ Χαμ, απλώς αποδεικνύει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Σκοράρει πολύ, σημείωσε το πρώτο του τέρμα με το κεφάλι φέτος και γενικώς στην Premier League από τον Δεκέμβριο του 2019, σε ένα ματς τότε Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 4-1, σε μία φάση που έμοιαζε πως κατέληξε στα δίχτυα με το «έτσι θέλω» και επί της ουσίας ισοφάρισε τους περσινούς του αριθμούς, μετρώντας 12 γκολ και 4 ασίστ σε 12 παιχνίδια. Στα μισά και κάτι λιγότερο δηλαδή, από όσα χρειάστηκε πέρυσι.

Έχει εναρμονιστεί πλήρως με όσα του ζητάει ο Έρικ Τεν Χαγκ και είναι φανερό πως από το ματς απέναντι στην Λίβερπουλ, στην 3η αγωνιστική, και έπειτα, οι «κόκκινοι διάβολοι» βλέπουν τον Μάρκους Ράσφορντ να αναγεννιέται. Το πιστοποίησε και με την Άρσεναλ, που με δύο γκολ έκρινε το ντέρμπι και το απέδειξε ξανά με τη Γουέστ Χαμ, σε ένα παιχνίδι που αν δεν ήταν αυτός και ο Νταβίδ Ντε Χέα, η Γιουνάιτεντ δεδομένα δεν θα είχε πάρει τρεις βαθμούς.

Συνεπώς, μία τέτοια εκδοχή του Μάρκους Ράσφορντ, δεν είναι λογικό να μην παρευρεθεί στο Κατάρ με την Εθνική Αγγλίας. Οριακά, θα είναι εγκληματικό, μιας και κανένας εκ των Σάντσο, Στέρλινγκ και Μάουντ, προς το παρόν, δεν πλησιάζει καν στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός.

Ο Τζέιντον Σάντσο έχει χάσει την θέση του στο αρχικό σχήμα, ο Ραχίμ Στέρλινγκ ναι μεν ξεκίνησε καλά με την Τσέλσι, αλλά στην εποχή… Πότερ, δεν έχει βρει τα πατήματά του, ο Μέισον Μάουντ είναι ασταθής και ο Μπουκάγιο Σάκα, πολλοί αμφιβάλλουν αν θα βρεθεί εν τέλει στο Κατάρ, μετά το χτύπημα που αποκόμισε από τον Λόντι, στο ματς της Άρσεναλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Θα είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας λάθος, λοιπόν, αν ο Μάρκους Ράσφορντ δεν συμπεριληφθεί τουλάχιστον στην αποστολή των «τριών Λιονταριών», μιας και τη δεδομένη χρονική στιγμή που συζητάμε, είναι εκ των πιο φορμαρισμένων διεθνών τους.

Μένει να δούμε τις αποφάσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά μέχρι τότε, ο Άγγλος επιθετικός συνεχίζει να «φωνάζει» πως είναι η ώρα του να γυρίσει στην Αγγλία, για πρώτη φορά μετά τον τελικό του EURO 2020 φιλοδοξώντας να κάνει 50 (έχει 46) τις συμμετοχές του και να αυξήσει τα 12 γκολ του με το εθνόσημο, με το οποίο δεν έχει σκοράρει σε επίσημο ματς από τον Οκτώβριο του 2020! Θα είναι μία εγκληματική απόφαση για τον Σαουθγκέιτ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή κάτι που πιθανότατα θα το μετανιώσει πικρά αλλά θα είναι αργά!