Ο Σάμερβιλ γιορτάζει τα γενέθλιά του με «διπλό» στο «Άνφιλντ», κάτι που ποτέ ξανά στη ζωή του δεν είχε προλάβει να δει!

Το πρώτο της «διπλό» μετά τον Απρίλιο του 2001 πανηγύρισε η Λιντς στο «Άνφιλντ», με τα «παγώνια» να επικρατούν με 2-1 της Λίβερπουλ, έχοντας για «χρυσό» τους σκόρερ τον Κρισένσιο Σάμερβιλ. Ένα παιδί που σήμερα (30/10) κλείνει τα 21 του χρόνια, κάνοντας το ιδανικό δώρο γενεθλίων στον εαυτό του, στην πρώτη νίκη της ομάδας του που έχει… ζήσει ο ίδιος στο εν λόγω γήπεδο!  



Ο Σάμερβιλ γιορτάζει τα γενέθλιά του με «διπλό» στο «Άνφιλντ», κάτι που ποτέ ξανά στη ζωή του δεν είχε προλάβει να δει!

Πρόκειται για την 4η εκτός έδρας επικράτηση της Λιντς απέναντι στη Λίβερπουλ, στην εποχή της Premier League. Μέχρι… χθες, η παράδοση άνηκε συντριπτικά στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, εύκολα ή δύσκολα, είχε πάντα τον τρόπο να πάρει το τρίποντο στο μεταξύ τους ματς, πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς, αν δει πότε είχε λάβει χώρα το τελευταίο «διπλό» των «παγωνιών».

Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στον Απρίλιο του 2001. Τότε η Λιντς είχε επικρατήσει στο «Άνφιλντ» με 2-1, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι πως στα επόμενα έξι ματς που μεσολάβησαν μέχρι την επόμενη νίκη της, ηττήθηκε σε πέντε εξ΄ αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του 6-0, τον Φεβρουάριο του 2022.

Λίγους μήνες μετά όμως, η ιστορία επαναλήφθηκε και «χρυσός» σκόρερ της Λιντς, ήταν ο Κρισένσιο Σάμερβιλ. Για την ακρίβεια, ο… εορταζόμενος, Σάμερβιλ, ο οποίος… σήμερα (30/10), συμπληρώνει το 21ο έτος της ηλικίας του και μερικές ώρες πριν, έκανε το ιδανικό δώρο στον εαυτό του.

Σκόραρε το νικητήριο γκολ στο «Άνφιλντ» και σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ζωή του, που η Λιντς φεύγει με το τρίποντο από το εν λόγω γήπεδο. Το 2001 άλλωστε, δεν είχε ακόμη γεννηθεί. Και κάπως έτσι, «γράφεται» ιστορία. Ο Κρισένσιο Σάμερβιλ μπορεί πλέον να επισημαίνει σε κάθε συζήτηση που αφορά τη Λιντς και την Λίβερπουλ, πως στο πρώτο «διπλό» της ομάδας του μετά από 21 χρόνια, ήταν ο κύριος υπεύθυνος!

Δημήτρης Μανάκος