Σταμάτησε στα… 70, το αδιανόητο σερί του Φαν Ντάικ στο «Άνφιλντ»!

Κάθε ρεκόρ είναι για να «σπάει», κάθε σερί είναι για να σταματάει και η ώρα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έφτασε, με τον Ολλανδό στόπερ να χάνει για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ», στην Premier League, μετά από 70 ματς. Έμελλε να συμβεί από τη Λιντς, απέναντι στην οποία, η Λίβερπουλ δεν μετρούσε απώλεια βαθμών, στις πέντε τελευταίες φορές που την υποδέχθηκε!  



Σταμάτησε στα… 70, το αδιανόητο σερί του Φαν Ντάικ στο «Άνφιλντ»!

Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει το «διπλό» της Λιντς στο «Άνφιλντ». Όχι μόνο λόγω προϊστορίας, αναλογικά με το γεγονός πως τα «παγώνια» δεν είχαν κερδίσει στο εν λόγω γήπεδο από τον Απρίλιο του 2001, αλλά πολύ δε περισσότερο, αν αναλογιστούμε την εικόνα των δύο ομάδων.

Διότι ναι μεν η Λίβερπουλ δεν ήταν καλά, αλλά από την άλλη, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι δεδομένα σε καλύτερα μοίρα από τη Λιντς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν γκρίνια, ο Τζέσι Μαρτς βρισκόταν στο στόχαστρο, μετά τη κόντρα του με τους οπαδούς και δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν πως αν το 6-0 του Φεβρουαρίου… αναβίωνε, τότε ο Αμερικανός προπονητής θα αποτελούσε παρελθόν.

Εν τέλει, αναβίωσε μία ιστορία, αλλά είναι αυτή προ 21 ετών. Η Λιντς επικράτησε στο «Άνφιλντ» και σηματοδότησε τόσο την 2η ήττα των «κόκκινων» από ομάδα που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, όσο και την πρώτη ήττα του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο «Άνφιλντ», σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Επρόκειτο για ένα σερί που «έτρεχε» εδώ και πέντε χρόνια. Ο Ολλανδός ήταν αήττητος στην έδρα της ομάδας του στην Premier League σε 70 παιχνίδια. Ό,τι και να γινόταν, η Λίβερπουλ δεν έχανε με αυτόν στην σύνθεσή της και το ρεκόρ μεγάλωνε.

Κάθε σερί όμως ολοκληρώνεται και κάθε παράδοση «σπάει». Και αυτό παρακολουθήσαμε στην 14η αγωνιστική της Premier League, με τον Φαν Ντάικ να χάνει το ρεκόρ του και τα 70 αήττητα, εντός έδρας παιχνίδια του, να αποτελούν παρελθόν, εξαιτίας του «εορταζόμενου», Σάμερβιλ!

Δημήτρης Μανάκος