Ροντρίγκο Μπεντανκούρ: Τρία γκολ φέτος, τέσσερα πριν βρεθεί στην Τότεναμ!

Μπορεί ο ρόλος του να μην είναι να σκοράρει ή τέλος πάντων να μην έχει άμεση συμμετοχή στη δημιουργία, όμως ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα στην φετινή, συνολική λειτουργία της Τότεναμ. Το ματς με τη Μπόρνμουθ το… κέρδισε εξαιτίας του και ο Ουρουγουανός θέλει ένα γκολ ακόμη, για να ισοφαρίσει με την φανέλα των Άγγλων, τα γκολ ολόκληρης της καριέρας του!



Ροντρίγκο Μπεντανκούρ: Τρία γκολ φέτος, τέσσερα πριν βρεθεί στην Τότεναμ!

Είναι δεδομένο πως όταν η Τότεναμ ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, δεν είχε σημειώσει στο μπλοκάκι της πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερες επιθετικές αρετές. Και είναι πλήρως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως μετρούσε μόλις 4 γκολ στα 7 χρόνια που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

Όσοι όμως υποστηρίζουν πως ο Αντόνιο Κόντε καταφέρνει να βγάζει από τους παίκτες του τον καλύτερό τους εαυτό, μάλλον έχουν δίκιο. Διότι αυτό συμβαίνει με τον Μπεντανκούρ στην Τότεναμ, με τον 25άχρονο να μετρά πλέον τρία γκολ στο Βόρειο Λονδίνο και να θέλει μόλις ένα για να φτάσει τα γκολ ολόκληρης της καριέρας του.

Αποτελεί τον βασικό λόγο που η Τότεναμ επικράτησε απέναντι στη Μπόρνμουθ, όντας αυτός που πέτυχε το κομβικότερο γκολ, στις καθυστερήσεις, από πλεονεκτική θέση. Ήταν στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, πλάσαρε ιδανικά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και το 3-2 ήταν γεγονός.

Επί της ουσίας, το τελείωμά του δεν κατατάσσεται σε αυτά που θα «ζηλέψει» απαραίτητα κάποιος, αλλά ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ένα γκολ νίκης, που κρατά την Τότεναμ στην 3η θέση, σε μία μέτρια εμφάνιση μέχρι και το 50ο λεπτό. Στο τέλος της ημέρας όμως, ο Μπεντανκούρ είναι ο «ήρωάς» της, στην πρώτη φορά στην καριέρα του που σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο.

Τέσσερα γκολ προτού βρεθεί στο «Νησί», τρία στην φετινή σεζόν με την Τότεναμ. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως ο Αντόνιο Κόντε έχει τον τρόπο να δίνει κίνητρο στους παίκτες του!

Δημήτρης Μανάκος