Ιστορικό γκολ για τη Μπράιτον και τον Τροσάρ, «πληγώνει» τον Πότερ! (vid)

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση απέναντι στην Τσέλσι η Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, η οποία προηγείται για πρώτη φορά κόντρα στους «μπλε», στην ιστορία της στην Premier League, με τον σκόρερ να γράφει... ιστορία!



Ιστορικό γκολ για τη Μπράιτον και τον Τροσάρ, «πληγώνει» τον Πότερ! (vid)

Καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει απέναντι στην Τσέλσι νωρίτερα από το 7ο λεπτό, στα 9 πρώτα ματς του Γκρέιαμ Πότερ. Και έμελλε να το κάνει η πρώην ομάδα του, με τη Μπράιτον να παίρνει το προβάδισμα στο 4ο λεπτό, στο «Άμεξ», με σκόρερ και πάλι τον Τροσάρ.

Πήγε την μπάλα από τον Μιτόμα, που κάνει το ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα, τελείωσε άψογα την φάση και εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός που έχει βρει δίχτυα για την ομάδα του, στην εποχή του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 5 ματς ενός προπονητή στον πάγκο του νέου του συλλόγου στα 30 χρόνια του πρωταθλήματος!

Μάλιστα, το γκολ της Μπράιτον είναι ιστορικό. Ο λόγος; Διότι ποτέ πριν, σε ολόκληρη την ιστορία της, δεν είχε προηγηθεί απέναντι στην Τσέλσι, σε 10 ματς! Και το έπραξε, κόντρα στον προπονητή που την οδήγησε στις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, τον 47άχρονο Άγγλο!

 

 

Δημήτρης Μανάκος