Οι τρεις γκολκίπερ της Πρέμιερ που άφησαν εκτός Μουντιάλ τον Ντε Χέα

Οι φετινές εμφανίσεις τους ήταν τέτοιες που μαγνήτισαν περισσότερο το ενδιαφέρον του Λουίς Ενρίκε, λόγω και της κατάστασης που επικρατούσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το τρομερά κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Οι Κέπα, Ράγια και Σάντσεθ βρίσκονται στην 5άδα των τερματοφυλάκων της προεπιλογής της Ισπανίας και αισθάνονται δικαιωμένοι...  



Οι τρεις γκολκίπερ της Πρέμιερ που άφησαν εκτός Μουντιάλ τον Ντε Χέα

Ο Νταβίντ Ντε Χέα δεν κατάφερε να βρει μια θέση ανάμεσα στους πέντε πορτιέρε που είδαν τα ονόματά τους στην 55άδα της «φούρια ρόχα» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που κάνει σέντρα σε 22 μέρες.

Πραγματικά προκαλεί απορίες το γεγονός, καθώς ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά του πάντοτε έκανε τα πάντα για να συνεισφέρει στην ομάδα του και πολλές φορές ήταν τρομερά καθοριστικός, παρ' όλα αυτά, τον... πήρε η μπάλα της γενικότερης περίεργης κατάστασης που χαρακτηρίζει τους «κόκκινους διαβόλους». Κι όταν υπάρχουν τέτοια σκαμπανεβάσματα, μάλλον έρχεται κι ο αντίκτυπος.

Ο καταπληκτικός Κέπα στην Τσέλσι έχει καταφέρει φέτος να κάνει τον Μεντί να μην υπάρχει καν στο μυαλό των οπαδών της ομάδας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας κάνει ίσως την καλύτερη σεζόν του στο Λονδίνο από την ημέρα που έχει φτάσει εκεί. Με συνεχείς οδηγίες στους συμπαίκτες του, είτε βρισκόταν στον πάγκο, είτε έχει πάρει θέση κάτω απ' τα γκολπόστ, βγάζει έναν τρομερά ώριμο χαρακτήρα στο γήπεδο. Και φυσικά οι επεμβάσεις του και οι προσπάθειές του, ειδικά στην εποχή του Πότερ, ήταν λογικό να εκτιμηθούν δεόντως από τον Λουίς Ενρίκε.

Όσον αφορά στους Νταβίντ Ράγια και Ρόμπερτ Σάντσεθ, αυτοί κέρδισαν έδαφος λόγω της δυναμικής των ομάδων τους. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Μπράιτον και Μπρέντφορντ ναι μεν δεν είναι μεγάλες δυνάμεις στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το γεγονός πως δέχονται φάσεις και οι πορτιέρε τους βρίσκονται σε μια συνεχή εγρήγορση, τους βάζει στο κάδρο και έρχονται όλο και πιο μπροστά στο πλάνο για τα μάτια των ανθρώπων της εθνικής ομάδας.

Κι αυτό τους βοήθησε στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ κερδίζοντας εμπιστοσύνη. Το αν θα βρεθούν όντως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι άλλη κουβέντα, ωστόσο, έγινε ένα πολύ καλό βήμα και πήραν ένα τεράστιο κίνητρο για τη συνέχεια...