Τελικά, ο Σαλάχ είναι ακόμη εδώ!

Με εξαιρετική εμφάνιση και ένα πολύ σημαντικό τρίποντο έφυγε από την Ολλανδία η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με 3-0 του Άγιαξ και θα βρεθεί για 6η συνεχόμενη φορά στην επόμενη φάση του Champions League. Πρωταγωνιστής της; Μα φυσικά ο Μοχάμεντ Σαλάχ, που κάθε φορά που κατακρίνεται, βρίσκει τρόπο να αποδείξει πως είναι ακόμη εδώ!  



Τελικά, ο Σαλάχ είναι ακόμη εδώ!

Πολλά είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την 5η αγωνιστική του Champions League, με το βασικότερο προφανώς, ξεχωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, να είναι πως η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του θεσμού. Για 6η συνεχόμενη φορά, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, πράγμα που αποτελεί και ρεκόρ του συλλόγου, σε ολόκληρη την ιστορία του στον θεσμό.

Στο ματς με τον Άγιαξ, η Λίβερπουλ ήταν απλώς σοβαρή. Δεν απείλησε μέχρι και τη συμπλήρωση μισής ώρας, στάθηκε τυχερή σε δύο περιπτώσεις, όπως με το δοκάρι του Μπέργκχαους, αλλά όταν πάτησε το πόδι στο γκάζι, ξέχασε να… σταματήσει. Κάπως έτσι, επί της ουσίας, διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, με τα γκολ να λαμβάνουν χώρα από το 42ο μέχρι και το 51ο  λεπτό.

Κοινό χαρακτηριστικό τους; Πως στα δύο από τα τρία, έχει άμεση συμμετοχή ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο πρώτο, ο Αιγύπτιος «χαϊδεύει» την μπάλα, προκειμένου αυτή να καταλήξει στα δίχτυα, έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Τζόρνταν Χέντερσον. Φτάνει τα 6 γκολ και γίνεται ο πρώτος σκόρερ του θεσμού τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς κανείς δεν έχει περισσότερα και μόνο ο Κίλιαν Εμπαπέ έχει τα ίδια.

Δέκα λεπτά μετά, ο Σαλάχ αποφασίζει να συμμετέχει στο 2ο γκολ του Χάρβεϊ Έλιοτ στο Champions League. Παίρνει την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και τον βρίσκει με υπέροχη κάθετη πάσα. Ο «μικρός» τελειώνει τη φάση και ο Αιγύπτιος φτάνει τις 51 περιπτώσεις που η μπάλα έχει καταλήξει στα δίχτυα, είτε με γκολ του, είτε με δική του τελική πάσα.

Ανεβαίνει στην κορυφή της ομάδας του, αναφορικά με τις ασίστ που έχει καταγράψει στην διοργάνωση (12) και γίνεται ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που έχει συμμετοχή σε 51 γκολ της. Ποιους κυνηγάει μόνο, αθροιστικά σε γκολ και μεταβιβάσεις που κατέληξαν σε… πανηγυρισμό; Τον Τιερί Ανρί των 52 και τον Ράιαν Γκιγκς, που είναι ακόμη στην πρώτη θέση με 69!

Στο τέλος της ημέρας όμως, το πιο σημαντικό επίτευγμα για τον Σαλάχ, είναι πως… κλείνει στόματα και αποδεικνύει πως είναι ακόμη εδώ. Μετά το απίθανο περσινό πρώτο μισό, είδε την απόδοσή του να μην είναι σταθερή, αλλά φέτος φαίνεται πως σιγά – σιγά επιστρέφει. Αρχής γενομένης από το πιο γρήγορο χατ-τρικ του στην ιστορία του Champions League, απέναντι στη Ρέιντζερς.

Λίγες μέρες μετά, έκρινε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, και αν με τη Νότιγχαμ δεν ήταν καλός, «ρέφαρε» στην Ολλανδία, όπου «έγραψε» ιστορία με γκολ και ασίστ, αλλά και με τον αριθμό των τελικών πασών του, στην ιστορία της ομάδας.

Με λίγα λόγια, ό,τι και να λέμε, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο ηγέτης της Λίβερπουλ. Αν αυτός είναι καλά, θα είναι και η ομάδα του. Η μόλις μία ήττα άλλωστε στα 35 τελευταία ματς που έχει βρει δίχτυα (αυτή από τη Γιουνάιτεντ), «μιλάει» από μόνη της…

Δημήτρης Μανάκος