Άλλη Λίβερπουλ στο Champions League και «τριάρα» στην Ολλανδία – Τρομερό φινάλε και ισοπαλία για την Τότεναμ! (vids)

Μπορεί η Λίβερπουλ να ηττήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, παρουσιάζοντας ένα πολύ κακό πρόσωπο, όμως στο Champions League συμμορφώνεται και προσαρμόζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το απέδειξε με τη Ρέιντζερς, το πιστοποίησε και στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ, με το τελικό 3-0 να προκύπτει… εύκολα και να σηματοδοτεί πως στην τελευταία αγωνιστική θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της, ακόμα και για την πρωτιά (χρειάζεται 4 γκολ) στο ματς με τη Νάπολι. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ έμπλεξε μετά τη ισοπαλία με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1) και θα χρειαστεί τρίποντο στη Μασσαλία, για να είναι σίγουρη πως θα συνεχίσει στον θεσμό, μετά από ένα απίθανο ματς και ένα φοβερό φινάλε, με το VAR να ακυρώνει γκολ του Κέιν στην τελευταία φάση!



Άλλη Λίβερπουλ στο Champions League και «τριάρα» στην Ολλανδία – Τρομερό φινάλε και ισοπαλία για την Τότεναμ! (vids)

Εξαιρετική Λίβερπουλ, σοβαρή εξόρμηση στην Ολλανδία και σπουδαία νίκη επί του Άγιαξ στην 5η αγωνιστική του Champions League, για να φτάσει τους 12 βαθμούς, να κάνει το 4Χ4 και να δει τον Μοχάμεντ Σαλάχ να έχει τεράστια συμμετοχή στο τελικό 3-0, που προέκυψε μέσα σε 11 αγωνιστικά λεπτά.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι και το 30ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταγράψει τελική προσπάθεια, ενώ ο Άγιαξ είχε δοκάρι με τον Μπέργκχαους στο 3ο λεπτό και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τάντιτς στο 15’, με Άρνολντ και Ρόμπερτσον να καταφέρνουν να απομακρύνουν.

Στο 34’, ο Ρόμπερτσον απείλησε για πρώτη φορά και 8 λεπτά μετά, ο Τζόρνταν Χέντερσον αποφάσισε να «θυμίσει» τον Στίβεν Τζέραρντ. Πήρε την μπάλα, έβγαλε μία απίστευτη πάσα με το εξωτερικό και ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 6ο του φετινό γκολ στον θεσμό.

 

Εν συνεχεία, ο Νούνιες λίγο έλειψε να «κλειδώσει» το τρίποντο, αλλά ό,τι δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, έλαβε χώρα με την έναρξη της επανάληψης. Εκεί όπου η Λίβερπουλ θύμισε την ομάδα που κέρδισε τη Σίτι πριν από μία εβδομάδα, σκοράροντας δις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ο Νούνιες έκανε το 2-0 στο 49’, ύστερα από ωραίο κόρνερ του Ρόμπερτσον, για να έρθει ο Μοχάμεντ Σαλάχ και να μεταφράσει και σε… ασίστ, την εξαιρετική του εμφάνιση επί ολλανδικού εδάφους.

 

Πήρε την μπάλα λίγα μέτρα μετά το κέντρο και βρήκε κάθετα τον Έλιοτ, ο οποίος πλάσαρε από δύσκολη γωνία και σημείωσε μόλις το 2ο του γκολ στον θεσμό, μία εβδομάδα μετά το «παρθενικό».

Η υπόθεση νίκη είχε λάβει τέλος, ο Άγιαξ έμεινε από δυνάμεις και η Λίβερπουλ έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες και τους 12 βαθμούς, αναμένοντας πλέον το ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Νάπολι, στην έδρα της.

Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1

Όσο ο καιρός περνά και μπαίνουμε πιο «βαθιά» στην σεζόν, τόσο πιο πολύ επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του Αντόνιο Κόντε, με τον Ιταλό να υποστηρίζει πως η ομάδα του έχει πολύ μικρό ρόστερ για να διαχειριστεί δύο μεγάλες διοργανώσεις. Την Premier League και το Champions League.

Και αν στην Αγγλία, ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να διορθωθεί την επόμενη εβδομάδα, στην Ευρώπη αυτό δεν υφίσταται, με την Τότεναμ να έρχεται ισόπαλη με 1-1 με τη Σπόρτινγκ, στην 5η αγωνιστική του θεσμού και να μην καταφέρνει να φτάσει στο τρίποντο που θα την έστελνε απευθείας στην επόμενη φάση.

Γενικότερα, επρόκειτο για ένα «τρελό» ματς, με τους φιλοξενούμενους να είναι επικίνδυνοι και να μετουσιώνουν σε προβάδισμα την υπεροχή τους, αφού αρχικά απείλησαν στο 20ο λεπτό με τον Παουλίνιο.

Ό,τι δεν έκανε όμως ο Βραζιλιάνος, κατάφερε ο Έντουαρντς με φοβερή ατομική προσπάθεια δύο λεπτά μετά, με τον Άγγλο να γίνεται ο 5ος παίκτης που σκοράρει κατά ομάδας της χώρας του, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Προσπέρασε άπαντες, νίκησε τον Γιορίς από μακριά και έστειλε την Τότεναμ στα αποδυτήρια με το σκορ κατά της, πράγμα που της πρόσθεσε άγχος και δεν λειτούργησε ευεργετικά για τη συνέχεια.

 

Ακολούθησε τρομερός ρυθμός με φάσεις εκατέροθεν. Ο Ντάιερ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με μονοκόμματο σουτ στο 52’, ενώ η Σπόρτινγκ άντεξε μέχρι το 76’ και απείλησε δις με τον Ναζίνιο που δεν σκόραρε από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Γιορίς.

Και στο ποδόσφαιρο, συνήθως αυτά «πληρώνονται», με τον Μπενανκούρ να ισοφαρίζει στο 80’ με το κεφάλι και τον Αντόνιο Κόντε να τραβά τα μαλλιά του 10 λεπτά αργότερα, με αυτό που έχασε ο Ντάιερ για την ανατροπή από τη μικρή περιοχή…

 

Και όλα αυτά για να ακολουθήσουν απίθανα πράγματα στην τελευταία φάση, με τον Κέιν να σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο» και το γκολ να ακυρώνεται από τον VAR, προκαλώντας το ξέσπασμα και την αποβολή του Αντόνιο Κόντε.

 

Δημήτρης Μανάκος