Ο Πότερ κατάφερε σε 810 λεπτά, να «σπάσει» ρεκόρ… αιώνα στην Τσέλσι και να αποδείξει πως η πορεία του στη Μπράιτον δεν ήταν τυχαία!

Μία εξαιρετική Τσέλσι κάνει την εμφάνισή της στο διάστημα της παρουσίας του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της. Μία ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, αλλά και πώς να το πάρει, με το αήττητο των εννέα αναμετρήσεων, απλώς να δίνει μία άλλη διάσταση στον ρόλο του προπονητή. Διότι ο Άγγλος, πρώην τεχνικός της Μπράιτον, πρόλαβε να αποδείξει σε 810 αγωνιστικά λεπτά, πως μία ομάδα εξαρτάται πλήρως από αυτόν που την διαχειρίζεται και το… αντίστροφο!  



Ο Πότερ κατάφερε σε 810 λεπτά, να «σπάσει» ρεκόρ… αιώνα στην Τσέλσι και να αποδείξει πως η πορεία του στη Μπράιτον δεν ήταν τυχαία!

Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της με Άγγλο προπονητή μετά από περισσότερο από έναν αιώνα πραγματοποιεί η Τσέλσι, η οποία με τον Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της εξακολουθεί να είναι αήττητη ύστερα από 810 και… παραπάνω, αγωνιστικά λεπτά.

Ο πρώην προπονητής της Μπράιτον έχει δώσει στο Λονδίνο 9 παιχνίδια, έχει φύγει νικητής στα 6, δεν έχει ηττηθεί και φαίνεται πως αποτελεί μία ιδιαίτερα σωστή επιλογή από πλευράς Τοντ Μποέλι, για να διαδεχθεί τον Τόμας Τούχελ.

Στο διάστημα παρουσίας του στον πάγκο των «μπλε», η Τσέλσι έχει καταφέρει να μείνει αήττητη, για πρώτη φορά με Άγγλο στον πάγκο της μετά από 9 ματς, με τον Γουίλιαμ Λιούις το 1906 να είναι ο τελευταίος, την ώρα που έχει διατηρήσει και 5 clean sheet, έχοντας αναγεννήσει τον Κέπα, με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό και ποτέ… δύο σε 90 λεπτά!

Παράλληλα, ο Γκρέιαμ Πότερ έχει βρει ζωή στον πλανήτη που λέγεται… Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, παρά τις χαμένες του ευκαιρίες στο ματς με τη Σάλτσμπουργκ, ενώ φαίνεται πως δεν διστάζει να «ακυρώσει» και δικές του επιλογές, όπως έγινε με την αλλαγή του Μαρκ Κουκουρέγια, τον οποίο γνώριζε και από τη Μπράιτον, στην αναμέτρηση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρατάσσει την ομάδα του με διαφορετικό σύστημα, είτε με τετράδα, είτε με τριάδα πίσω, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε αναμέτρησης, προσαρμόζεται στα δεδομένα και δείχνει απόλυτα σοβαρός, πράγμα που τον καθιστά μία εξαιρετική προσθήκη για την Τσέλσι, προκειμένου να πετύχει τους φετινούς της στόχους.

Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κέρδος από όλα για τον Γκρέιαμ Πότερ, είναι το γεγονός πως μέσα σε 1,5 μήνα στην Τσέλσι, φρόντισε να πιστοποιήσει τον ρόλο του προπονητή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αυτόν τον κομβικό ρόλο, με τις πορείες της νέας του ομάδας και της Μπράιτον, που διαχειριζόταν για μία τριετία, να είναι αντιστρόφως ανάλογες.

Άφησε τους «γλάρους» στην 4η θέση και μετά την πρώτη «πεντάρα» στην ιστορία τους στην Premier League, επί της Λέστερ, μετέβη στο Λονδίνο, προσπέρασε τη Μπράιτον στην βαθμολογία και επανέφερε την Τσέλσι σε τροχιά Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, η πρώην ομάδα του έπαψε να σκοράρει, με τον Τροσάρ να είναι ο μοναδικός που βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην εποχή του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, πράγμα οξύμωρο για μία ομάδα που συνήθιζε να είναι άκρως αποτελεσματική. Τι συνέβη μόλις έφυγε ο Γκρέιαμ Πότερ; Έμεινε «άσφαιρη» για 270 αγωνιστικά λεπτά, μετά το 3-3 με τη Λίβερπουλ, έχοντας πραγματοποιήσει 57 τελικές προσπάθειες.

Με λίγα λόγια, ο Γκρέιαμ Πότερ έχει καταφέρει μέσα σε 9 ματς, να δικαιώσει τον Τοντ Μποέλι για την επιλογή του, τον εαυτό του που θεωρούσε πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, να φέρει σε μία ισορροπία την Τσέλσι και τα αποτελέσματά της μετά το κακό ξεκίνημα και να αναδείξει την δουλειά του στη Μπράιτον… και μετά την φυγή του!

Ένας εξαιρετικός προπονητής, που δεν αποκλείεται να είναι το μέλλον της Εθνικής Αγγλίας. Μέχρι τότε όμως, έχει μέλλον στην Premier League και την Ευρώπη, με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, να έχει ήδη εξασφαλιστεί!

Δημήτρης Μανάκος