Πρόκριση και πρωτιά με «γκολάρες» για την Τσέλσι του αήττητου Πότερ! (vids)

Μπορεί η Τσέλσι να έκανε τα εύκολα… δύσκολα, στην 5η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League, όμως πήρε τη νίκη απέναντι στη Σάλτσμπουργκ με 2-1 και την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τρομερά γκολ από Κόβασιτς και Χάβερτς, έχασε πολλά ο Ομπαμεγιάνγκ, αλλά ο στόχος επετεύχθη, με την πρωτιά να είναι γεγονός για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, που συνεχίζει αήττητος μετά από 9 ματς στον σύλλογο!



Πρόκριση και πρωτιά με «γκολάρες» για την Τσέλσι του αήττητου Πότερ! (vids)

Έπρεπε να πάει στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, να κερδίσει και να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League η Τσέλσι και παρότι έκανε τα εύκολα… δύσκολα, δεχόμενη ένα γκολ από το πουθενά, εν τέλει επικράτησε με 2-1 και «κλείδωσε» την πρωτιά του 5ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πώς όμως φτάσαμε στην 6η νίκη του Γκρέιαμ Πότερ στα 9 ματς που έχει βρεθεί στον πάγκο των «μπλε»; Το σκορ άνοιξε με τρομερό σουτ εκτός περιοχής ο Κόβασιτς, που έδειξε και στο ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως είναι σε καλή κατάσταση και πλέον, κατάφερε να χριστεί σκόρερ, στο 23’, νικώντας τον Κουν, με ωραίο αριστερό πλασέ, εκτός περιοχής, δίχως να του αφήσει περιθώριο αντίδρασης.

 

Η Σάλτσμπουργκ δεν έδειχνε να μπορεί να απαντήσει και η Τσέλσι επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμά της, στο 26΄, με τον Ομπαμεγιάνγκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Ό,τι δηλαδή συνέβη και έξι λεπτά αργότερα, με τον Γκαμπονέζο να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή ύστερα από υπέροχη ανάπτυξη, αλλά τον γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ να τον νικά για δεύτερη φορά.

 

Όλα έδειχναν πως το 1-0 του πρώτου μέρους, είναι θέμα χρόνου να «διπλασιαστεί» και να σηματοδοτήσει ένα εύκολο βράδυ για τους Άγγλους, αλλά η Σάλτσμπουργκ, που είχε απειλήσει στο 40’ και είχε σωθεί στις καθυστερήσεις και πάλι σε προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ, ισοφάρισε με την έναρξη της επανάληψης.

Βγήκε υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Βόμπερ «διέλυσε» την ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων με μία υπέροχη πάσα και ο Αντάμου νίκησε εύκολα τον Κέπα, για να κάνει το 1-1 στο 49’.

 

Από εκεί και πέρα όμως, η Τσέλσι κυριάρχησε και αναζήτησε άμεσα τη νίκη. Ο Ομπαμεγιάνγκ νικήθηκε για 4η φορά από τον Κον στο 52’, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ζορζίνιο στην συνέχεια, αλλά στο 64’ ο Κάι Χάβερτς πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

 

Πήρε την μπάλα από τον Πούλισικ και με ένα τρομερό πλασέ στο «γάμα» της εστίας, διαμόρφωσε επί της ουσίας το τελικό αποτέλεσμα. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, η Τσέλσι συνεχίζει αήττητη υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ, δίχως να έχει δεχθεί 2+ γκολ σε κανένα από τα 9 ματς του και θα βρεθεί στην επόμενη φάση του Champions League, έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου!

Δημήτρης Μανάκος