Τελικά, ο Μαρτίνες δεν είναι τόσο… κοντός για την Premier League! (vid)

Αν κάποιος δεν γνωρίζει τον Λισάντρο Μαρτίνες και απλώς παρατηρήσει το «σουλούπι» του, θα πει δεδομένα πως ο εν λόγω «τύπος» δεν κάνει για στόπερ, αλλά μοιάζει για ένα εξαιρετικό αριστερό μπακ. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για την Premier League. Λίγα λεπτά μετά, αν δει τα πεπραγμένα του φέτος, θα πάρει πίσω την τοποθέτησή του. Διότι ο… 1,75 Αργεντίνος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι βάσει αριθμών, ο κορυφαίος στις εναέριες μονομαχίες στην Premier League!



Τελικά, ο Μαρτίνες δεν είναι τόσο… κοντός για την Premier League! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να αποκτήσει έναν ποιοτικό στόπερ, για να πλαισιώσει τον Ραφαέλ Βαράν. Η απόφαση ήταν ειλημμένη και έμενε να δούμε, ποιον θα επέλεγε ο Έρικ Τεν Χαγκ, δεδομένου πως ο Χάρι Μαγκουάιρ, είχε οριακά τεθεί εκτός ομάδας.

Αποφάσισε να κινηθεί σε… γνώριμα λημέρια. Ήθελε τον Λισάντρο Μαρτίνες, με τον οποίο είχε συνυπάρξει σε 120 ματς στον Άγιαξ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο «Αίαντας» αποδείχθηκε δύσκολος στις διαπραγματεύσεις, οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να πληρώσουν πολύ και εν τέλει, το έκαναν.

Ο Μαρτίνες υπογράφει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με την άφιξή του στην Αγγλία, ο Τύπος του «Νησιού» κατακρίνει το ύψος του. Είναι 1,75 και σε ένα πρωτάθλημα που παίζει κομβικό ρόλο το Physical Game, θα του ήταν αρκετά δύσκολο να προσαρμοστεί.

Δεν πρόκειται για μία παράλογη κριτική. Μάλιστα, στα δύο πρώτα του ματς ως βασικός με τη νέα του ομάδα, ολίγον τι, δικαίωσε και τους επικριτές του. Έπαιξε 90 λεπτά απέναντι στη Μπράιτον στην πρεμιέρα και ήταν αρνητικός, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα κόντρα στη Μπρέντφορντ και οι «μέλισσες» έκαναν το 3-0, διότι ο Μαρτίνες έχασε τον παίκτη του στο κόρνερ, μάρκαρε με τα χέρια και ο αντίπαλος σκόραρε με το κεφάλι.

Ήταν επόμενο να υπάρξει αμφισβήτηση. Μία αμφισβήτηση, που δύο μήνες μετά, όχι μόνο δεν υφίσταται αλλά πολλοί απορούν, πώς το εν λόγω κλίμα αντιστράφηκε. Ο λόγος; Διότι μετά από 13 αγωνιστικές στην Premier League, ο Λισάντρο Μαρτίνες είναι ο πρώτος παίκτης σε κερδισμένες μονομαχίες στο πρωτάθλημα.

Έχει ποσοστό 85%, ξεπερνά τον Κουλιμπαλί με 10 μονάδες και έπειτα ακολουθούν ο Σαλιμπά της Άρσεναλ με 57%, ο Γκόμες της Λίβερπουλ με 56% και ο Ρούμπεν Ντίας, που σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιεί σεζόν, ανάλογη με την προπέρσινή.

Υπάρχει εξήγηση για αυτό; Σίγουρα οι τοποθετήσεις του Μαρτίνες είναι εξαιρετικές, αλλά πέραν αυτού, είναι φανερό πως ο Αργεντίνος καλύπτει τις τυχόν αδυναμίες του στο ψηλό παιχνίδι, με το περίσσιο πάθος του. Κάπως έτσι, βγαίνει πρώτος στη μπάλα και καταλήγει να είναι ο κορυφαίος στον αέρα, από όλους τους κεντρικούς αμυντικούς τη δεδομένη χρονική στην Premier League.

Τελικά, είναι ο Λισάντρο Μαρτίνες κάποιος που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του «Νησιού»; Μάλλον είναι, και ας μην ξεπερνά το 1,75!

Δημήτρης Μανάκος