Ταϊβό Αβονίγι: Πόσα γκολ χρειάζονται για «εκδίκηση» από την Λίβερπουλ, μετά από επτά δανεισμούς;

Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους της Νότιγχαμ Φόρεστ στο κακό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει στην επιστροφή της στην Premier League. Μετρά τρία γκολ σε 11 συμμετοχές, μοιάζει επικίνδυνος για κάθε άμυνα. Το γκολ του όμως κόντρα στην Λίβερπουλ, είναι κάτι περισσότερο για αυτόν. Είναι μία μικρή, μορφή εκδίκησης, για τους 7 δανεισμούς που βίωσε από την ομάδα της καρδιάς του, απέναντι στην οποία πλέον, έχει περισσότερα τέρματα από τις… συμμετοχές του!



Ταϊβό Αβονίγι: Πόσα γκολ χρειάζονται για «εκδίκηση» από την Λίβερπουλ, μετά από επτά δανεισμούς;

Λίγοι θα τον θυμούνται με την φανέλα της Λίβερπουλ. Δεν είναι παράλογο. Επί της ουσίας ξεκίνησε εκεί την καριέρα του, έφυγε με τη μορφή δανεισμού επτά φορές και πλέον μπορεί να αισθάνεται πως πήρε έστω και μία μικρή… εκδίκηση. Σκόραρε απέναντι στον σύλλογο που δεν τον πίστεψε ποτέ και είναι ο βασικός λόγος που η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε των «κόκκινων» με 1-0.

Ο λόγος φυσικά για τον Ταϊβό Αβονίγι. Τον 25άχρονο επιθετικό της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει παίξει φέτος σε 11 αναμετρήσεις και έφτασε τα τρία γκολ με την φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Σε καμία περίπτωση όμως τα γκολ του απέναντι στη Γουέστ Χαμ και τη Φούλαμ, δεν συγκρίνονται με αυτό κόντρα στη Λίβερπουλ. Διότι πρόκειται για τον σύλλογο που ξεκίνησε την καριέρα του.

Έναν σύλλογο που αγάπησε πολύ, αλλά δεν αισθάνθηκε το ίδιο, μετρώντας πλέον περισσότερα γκολ απέναντί του, από όσα με την φανέλα του. Στην Λίβερπουλ δεν σκόραρε ποτέ. Δεν πανηγύρισε ποτέ με την φανέλα της, δεν συμμετείχε ποτέ σε επίσημη αναμέτρηση!

Στο πρώτο του ματς απέναντί της όμως, έδειξε γιατί ίσως, κάποια στιγμή, έστω και σε μία μικρότερη διοργάνωση, θα έπρεπε να έχει πάρει την ευκαιρία του. Αγωνίστηκε 64 λεπτά, σκόραρε πριν βγει αλλαγή, είχε 23 επαφές με την μπάλα, 4 στη μεγάλη περιοχή και τρεις τελικές προσπάθειες.

Κέρδισε τρεις μονομαχίες, ανέκτησε ισάριθμες φορές την μπάλα και δημιούργησε τρεις ευκαιρίες για γκολ, προτού εν τέλει σκοράρει το νικητήριο. Είναι αυτός ο ιδανικός τρόπος για να πάρει πίσω το «αίμα» του; Πιθανώς όχι, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάποιος στο «Σίτι Γκράουντ», θα αισθάνεται δικαιωμένος!

Δημήτρης Μανάκος