Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον: «All in» στο… 3-0!

Πολλοί στην Αγγλία έχουν ήδη στοιχηματίσει στο ακριβές σκορ 3-0 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι, στον αγώνα με τη Μπράιτον! Τι ήταν, όμως, αυτό που τους οδήγησε στη συγκεκριμένη επιλογή;  



Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον: «All in» στο… 3-0!

Όλα στο… 3-0! Αυτό περιγράφει επακριβώς το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Αγγλία, λίγο πριν τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπράιτον (22/10) στο «Έτιχαντ», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Premier League. Πάνω από 400.000 παίκτες έχουν ήδη στοιχηματίσει αρκετά χρήματα στο συγκεκριμένο σκορ, ενώ ακόμα περισσότεροι πιστεύουν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πετάξουν «λευκή πετσέτα», ποντάροντας στην ήττα των «γλάρων» με σκορ ανώτερο του 3-0!

Ποιοι παράγοντες, όμως, τους οδήγησαν με τόση βεβαιότητα σε αυτή την επιλογή; Ο κυριότερος είναι ότι, μετά από την έλευση του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, η Μπράιτον έχει καταφέρει να σκοράρει μόνο στο παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Μάλιστα, τότε έβαλε τρία γκολ, αποσπώντας την ισοπαλία με 3-3. Έκτοτε, σε τρεις αγωνιστικές απέναντι σε Τότεναμ (0-1), Μπρέντφορντ (2-0) και Νότιγχαμ Φόρεστ (0-0) δεν έχει κατορθώσει να βρει τα αντίπαλα δίχτυα, παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει πάνω από 50 ευκαιρίες!

Ο έτερος λόγος είναι ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η μοναδική από το Big-6, που οι «γλάροι» δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν κάποιο βαθμό την περσινή σεζόν. Στο «Έτιχαντ», συγκεκριμένα, είχαν ηττηθεί με το 3-0, ενώ στην εντός έδρας αναμέτρηση έχασαν με 4-1.

Κόντρα σε Τσέλσι και Άρσεναλ, η Μπράιτον είχε παραμείνει αήττητη. Με τους «μπλε» ήρθε ισόπαλη δύο φορές με το ίδιο σκορ (1-1), ενώ με τους «κανονιέρηδες» πήρε ένα βαθμό στο «Amex» (0-0), αλλά έφυγε με ένα τεράστιο «διπλό» από το «Έμιρεϊτς», επικρατώντας με 2-1.

Στο «Άνφιλντ», μάλιστα, είχε πάρει και πέρυσι το βαθμό της ισοπαλίας, με το 2-2 αυτή τη φορά κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ πήρε δύο σπουδαίες νίκες στα παιχνίδια με Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αρχικά, πέρασε με 1-0 από την έδρα των «σπιρουνιών», με το γκολ του Τροσάρ στο 90’, για να ακολουθήσει η επιβλητική εντός έδρας επικράτηση επί των «κόκκινων διαβόλων» με 4-0, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Για να δούμε, λοιπόν, εάν θα επαληθευτεί το σκορ της περασμένης σεζόν ανάμεσα σε Σίτι και Μπράιτον, «λυτρώνοντας» ταυτόχρονα χιλιάδες παίκτες που περιμένουν με ανυπομονησία το αποτέλεσμα!

Τάσος Φαραός