«Σύγκρουση» ανάμεσα στον σεβασμό προς την Μαν. Γιουνάιτεντ και την αναγνώριση της ιστορίας του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έγινε ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Να τον θέσει στο περιθώριο για να προπονείται μόνος. Να τον αφήσει εκτός αποστολής για ντέρμπι που έρχεται. Ο Πορτογάλος υπερασπίζεται το όνομα και την ιστορία του. Το θέμα είναι αν αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό ο σύλλογος και ο Ολλανδός κόουτς, ή το τεράστιο μέγεθος του CR7 …  



«Σύγκρουση» ανάμεσα στον σεβασμό προς την Μαν. Γιουνάιτεντ και την αναγνώριση της ιστορίας του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το είδαμε κι αυτό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τιμωρία εκτός ομάδας και με υποχρέωση για τις επόμενες τρεις μέρες να προπονείται μόνος του, μακριά από το υπόλοιπο σύνολο που θα προετομαστεί για την μεγάλη αναμέτρηση με την Τσέλσι.

Ο CR7 φέρεται τελικά ν' αρνήθηκε να περάσει με αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ματς με την Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης θεωρώντας πως αυτό τον θίγει ως προσωπικότητα και ως ποδοσφαιριστή, με το σκορ να είναι στο 2-0 υπέρ της Γιουνάιτεντ και την αναμέτρηση να είναι τελειωμένη.

Το θέμα είμαι πως η γλώσσα του σώματος του Πορτογάλου από πολύ νωρίς έβγαζε κάτι πολύ αρνητικό και για όσους το παρατήρησαν, φορούσε σκουλαρίκι στον πάγκο και έκανε ζέσταμα με αυτό, δίχως να έχει την πρέπουσα εικόνα ανάμεσα στους αναπληρωματικούς από τη στιγμή που όλοι έπρεπε να είναι σε game mode.

Ο Τεν Χαγκ πιθανότατα... έφτασε στο αμήν. Τον περίμενε όλο το καλοκαίρι, όπως τον περίμενε και όλος ο οργανισμός της Γιουνάιτεντ δίχως να γνωρίζει κανείς πότε είχε σκοπό και διάθεση να επιστρέψει ο Κριστιάνο στις υποχρεώσεις του με την ομάδα για την προετοιμασία ενόψει της φετινής σεζόν. Και τελικά δεν έκανε καθόλου προετοιμασία. Στο τελευταίο φιλικό έφυγε στο ημίχρονο μαζί με κάποιους άλλους συμπαίκτες του και πάλι αυτό έμεινε ατιμώρητο.

Στην αναμέτρηση με την Έβερτον μπαίνει με αλλαγή, σκοράρει, φτάνει στα 700 τέρματα καριέρας, χαρίζει νίκη ολοκληρώνοντας την ανατροπή κι έπειτα απέναντι στη Νιούκαστλ δυσανασχετεί τρομερά όταν βλέπει ότι στο 70' πρέπει να βγει. Με το σκορ στο 0-0. Και με τον ίδιο να έχει σκοράρει δίχως να του μετρήσουν το γκολ, αλλά και να του έχουν αρνηθεί πέναλτι σε ανατροπή από τον Τρίπιερ. Και είναι και όλα μαζί τη φετινή αγωνιστική περίοδο που δεν φαίνεται να μπορεί να τα διαχειριστεί. Γι' αυτό και ζήτησε βοήθεια από δημοφιλή ψυχολόγο. Έχει κι έναν χαμό παιδιού κατά τη διάρκεια γέννας στην πλάτη του από τους προηγούμενους μήνες. Αν μη τι άλλο, σκληρό.

Ο Τεν Χαγκ μάλλον έχει ήδη κάνει αρκετή υπομονή μαζί του. Έκανε από το καλοκαίρι. Έδειξε καλή διάθεση για τη συνεργασία τους. Όμως, ήθελε να φανεί και αυστηρός. Όταν είχε ενημερωθεί για την αποχώρηση του Ρονάλντο από το γήπεδο στο φιλικό προετοιμασίας δεν είχε κάνει κάτι. Γενικότερα δεν προχώρησε σε καμία επίπληξη. Σχεδίασε τα πλάνα του, απλά σε αυτά έπαψε να θεωρεί τον Κριστιάνο απαραίτητο και βασικό. Και σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του αναφέρει ότι όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο CR7 θα πρέπει κάθε φορά να του αποδεικνύει ότι αξίζει να βρίσκεται στο γήπεδο και αξίζει να ποντάρει επάνω του για το καλό της ομάδας.

Στην εξάδα από τη Σίτι ο Ολλανδός προπονητής σεβάστηκε το όνομα και την διαδρομή του Πορτογάλου και δεν τον έβαλε στο παιχνίδι από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ είχε ήδη διασυρθεί από το πρώτο ημίχρονο. Τώρα, όμως, ήταν διαφορετικά. Ο Τεν Χαγκ έβλεπε τους παίκτες του να είναι άψογοι στην αναμέτρηση με την Τότεναμ, η ομάδα του πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ίσως για πρώτη φορά τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά και δεν ήταν απαραίτητος ο Κριστιάνο.

Με το σκορ στο 2-0 και τους Λονδρέζους να μην μπορούν να επιστρέψουν στο ματς, ο Ρονάλντο... ξενέρωσε. Έκανε ζέσταμα, όμως κάποια στιγμή σταμάτησε. Και στο 89', όταν κατάλαβε πια ότι δεν θα μπει στο ματς, έφυγε μόνος του προς τ' αποδυτήρια. Δίχως να το πει στον προπονητή του. «Θα το χειριστώ αύριο» είπε λίγη ώρα αργότερα ο Τεν Χαγκ και... η «βόμβα» έσκασε το βράδυ της Πέμπτης.

«Τη στιγμή που κάποιος θα σκεφτεί ότι είναι μεγαλύτερος από τον σύλλογο, είναι η στιγμή να φύγει». Τάδε έφη Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2013, αναφερόμενος στην απόφαση ν' αφήσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να φύγει για τη Ρεάλ. Τώρα, όμως, με το ποδοσφαιρικό του παιδί, τι να σκέφτεται άραγε κι εκείνος;

Κώστας Ζάλιαρης