«Ήρωας» ο Σα, έπιασε πέναλτι και κράτησε τη Γουλβς – «Ματσάρα» και… ισοπαλία ανάμεσα σε Φούλαμ και Μπόρνμουθ! (vids)

Τρομερό ματς, ρυθμός… Premier League και μία Μπόρνμουθ που αρνείται να ηττηθεί από ομάδα που δεν ανήκει στο Big 6, έκαναν την εμφάνισή τους στην 11η αγωνιστική, με το τελικό 2-2 απέναντι στη Φούλαμ, να συνοψίζει πλήρως την εικόνα του ματς. Την ίδια ώρα, η Γουλβς κατάφερε επιτέλους να πανηγυρίσει τρίποντο, επικρατώντας με 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον Ζοσέ Σα να έχει τεράστια συμβολή, αποκρούοντας πέναλτι στο 80’!



«Ήρωας» ο Σα, έπιασε πέναλτι και κράτησε τη Γουλβς – «Ματσάρα» και… ισοπαλία ανάμεσα σε Φούλαμ και Μπόρνμουθ! (vids)

Παύει πλέον να θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως η Μπόρνμουθ δεν ηττάται από ομάδες που δεν εντάσσονται στο Big 6, πράγμα που συμβαίνει για ακόμη μία φορά στην φετινή Premier League, δικαιολογώντας πλήρως τον λόγο που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετέβη στην έδρα της Φούλαμ, δεν φοβήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο και ανταμείφθηκε για τη λογική της, καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 2ο λεπτό, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των Μπίλινγκ και Σολάνκε, με τον τελευταίο να σκοράρει για δεύτερη φορά φέτος.

Ωστόσο, η απάντηση της Φούλαμ ήταν άμεση, καθώς στο 22’, με την πρώτη της στατική φάση στο ματς, εκμεταλλεύτηκε το ύψος του Ντιοπ. Ο πρώην στόπερ της Γουέστ Χαμ προωθήθηκε και σκόραρε, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με το σύνολο του Μάρκο Σίλβα, ώστε να «γιορτάσει» ιδανικά τη συμπλήρωση 100 ματς στην Premier League.

Η Μπόρνμουθ όμως είχε και πάλι απάντηση, καθώς ένα λεπτό πριν φτάσουμε στο μισάωρο, έκανε το 2-1, με τον Σολάνκε να δίνει στον Λερμά και αυτόν να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, παρότι είχαμε τρία γκολ σε τρεις ευκαιρίες στην συνάντηση, ο ρυθμός ήταν «τρελός». Αμφότερες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, με τη μεγαλύτερη να λαμβάνει χώρα στο 42ο λεπτό, όταν ο Λένο αρνήθηκε να νικηθεί για δεύτερη φορά από τον Λερμά, πραγματοποιώντας μία απίθανη επέμβαση.

Η Φούλαμ άντεξε στο κακό της διάστημα και εν τέλει ισοφάρισε με τον Μίτροβιτς στο 52’, με πέναλτι, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται από νωρίς και τη Μπόρνμουθ να διατηρεί την ισοπαλία, παρά το γεγονός πως έμοιαζε να μην έχει πολλές δυνάμεις στο φινάλε.

Γουλβς - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0

Την ίδια ώρα, πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε η Γουλβς επί της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Μολινό», στο τελευταίο, όπως φημολογείται, ματς, που δεν θα έχει κανονικό προπονητή.

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, δίχως τελική προσπάθεια εντός εστίας, από κάποια από τις δύο αντιπάλους, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν, ήταν να μπορέσουν να σκοράρουν για πρώτη φορά φέτος στο δεύτερο ημίχρονο.

Και τα κατάφεραν. Ο Νέβες έκανε το 1-0 με πέναλτι στο 56’ και ανάγκασε την ομάδα του Κούπερ να πιέσει, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι. Ο VAR καταλόγισε πέναλτι σε παράβαση του Ματέους Νούνιες, αλλά ο Ζοσέ Σα ήταν εκεί.

Απέκρουσε την εκτέλεση του Τζόνσον, έπιασε πέναλτι για 10η φορά στην καριέρα του και «χάρισε» την δεύτερη εντός έδρας νίκη της Γουλβς, με το ίδιο σκορ, μετά το 1-0 επί της Σαουθάμπτον!

Δημήτρης Μανάκος