Η Λίβερπουλ διέλυσε την Μπόρνμουθ κι εκείνη… την προσπέρασε στη βαθμολογία!

Αν κάποιος θέλει να παρουσιάσει ένα απόλυτα αξιόπιστο παράδειγμα από επαναφορά ομάδας μετά από ντροπιαστικό αποτέλεσμα και αλλαγή προπονητή στην έναρξη της σεζόν, η Μπόρνμουθ και η κατάσταση με την Λίβερπουλ είναι αρκετά χαρακτηριστική.  



Η Λίβερπουλ διέλυσε την Μπόρνμουθ κι εκείνη… την προσπέρασε στη βαθμολογία!

Οι «κόκκινοι» στις 27 του περασμένου Αυγούστου και έπειτα από την ήττα (2-1) στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας… ξυπνήσει την κοιμώμενη, μέχρι εκείνο το σημείο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υποδέχθηκαν την Μπόρνμουθ στο «Άνφιλντ».

Το ματς ήταν ένα μεγάλο πάρτι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και τους οπαδούς, δίχως πιθανότατα να περίμενε κανείς την εξέλιξη των πραγμάτων μετά από εκείνο το παιχνίδι.

Τα εννέα τέρματα και η ευφορία εκείνης της ημέρας, με τον Σκοτ Πάρκερ να κάθεται στην άκρη του πάγκου των «cherries» για τελευταία φορά, ίσως και να μπορεί να χαρακτηριστεί ως… κατάρα για τη Λίβερπουλ.

Ενάμιση μήνα αργότερα, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, η Μπόρνμουθ είναι στην 8η θέση με 12 βαθμούς, στο +2 από τη Λίβερπουλ! Αν μη τι άλλο, σαν εικόνα, κάνει τον κόσμο να σκέφτεται τι είχε συμβεί και πως έχουν έρθει τα πράγματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Και φυσικά, ρίχνει αλάτι σε όλες τις πληγές που έχουν ανοίξει αυτό το διάστημα στους Κυπελλούχους Αγγλίας.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης