Η τετράδα της επίθεσης της Άρσεναλ, κόστισε πιο φθηνά από όσο ο Νούνιες!

Ναι, οι ομάδες της Premier League αρέσκονται να ξοδεύουν πολύ για την ενίσχυσή τους, αλλά είναι δεδομένο πως η λογική τους είναι διαφορετική. Η Άρσεναλ για παράδειγμα, στηρίζεται σε μία τετράδα στην επίθεση, την οποία απέκτησε έναντι 80 εκατομμυρίων. Πέντε εκατομμύρια λιγότερα δηλαδή από όσα έδωσε η Λίβερπουλ για τον Ντάργουϊν Νούνιες. Τι κάνει η διαφορά τους; Έναν ακόμη… μελλοντικό, Γκάμπριελ Μαρτινέλι!  



Η τετράδα της επίθεσης της Άρσεναλ, κόστισε πιο φθηνά από όσο ο Νούνιες!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Premier League, αναφορικά με τα ποσά που ξοδεύονται για μεγάλες μεταγραφές. Το κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, το εφαρμόζει η Τσέλσι, τα τελευταία χρόνια το έχει υιοθετήσει και η Άρσεναλ, ενώ η Λίβερπουλ μπαίνει κατ’ εξαίρεση σε αυτή τη διαδικασία, μόνο αν της παρουσιαστεί μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Πιθανώς, ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισε να κινηθεί «ακριβά» στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, μόλις κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ντάργουϊν Νούνιες με τη Μπενφίκα. Αντιλήφθηκε τις ικανότητές του, είδε πόσο επικίνδυνος μπορεί να αποδειχθεί για την αντίπαλη εστία και θεώρησε πως η αποχώρηση του Σαντιό Μανέ από τους «κόκκινους», μπορεί να αναπληρωθεί από έναν ποιοτικό και εξελίξιμο σέντερ φορ.

Κάπως έτσι, αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της Λίβερπουλ 85 εκατομμύρια λίρες και να τον αγοράσει, πλαισιώνοντας τον Σαλάχ και τον Ντίας, με τον Ουρουγουανό και έχοντας από πίσω τον Ντιόγο Ζότα και τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, καθώς πλην του Μανέ, και ο Οριγκί έφυγε από το «Άνφιλντ».

Το ξεκίνημα του Νούνιες στην Premier League δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Για την ακρίβεια, από την 2η αγωνιστική και μετά, μιας και σκόραρε στο Community Shield, αλλά και την πρεμιέρα της σεζόν, καταγράφοντας γκολ και ασίστ, κόντρα στη Φούλαμ.

Ωστόσο, η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στην αψιμαχία με τον Άντερσεν της Κρίσταλ Πάλας, αλλά και η αδυναμία του να προσαρμοστεί άμεσα στις συνθήκες του «Νησιού», έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν για την εν λόγω μεταγραφή.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που το δεύτερο γκολ του στην σεζόν το σημείωσε στην 10η αγωνιστική, απέναντι στην Άρσεναλ, στο «Έμιρεϊτς». Μία ομάδα που ναι μεν ξοδεύει μεγάλα ποσά την τελευταία διετία, αλλά διαθέτει και το νεότερο ρόστερ του πρωταθλήματος, με τους Μπουκάγιο Σάκα, Γκάμπριελ Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς και Μαρτίν Έντεγκααρντ να αποτελούν την τετράδα της επίθεσής της.

Fun fact; Ο Νορβηγός είναι ο αρχηγός της, ο Ζεσούς αποκτήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και οι άλλοι δύο, μπήκαν σε φουλ ρυθμούς υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα, μόλις πέρυσι. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Άρσεναλ έχει πάρει 22 γκολ περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, στα 3,5 χρόνια που ο Αρτέτα κοουτσάρει τον σύλλογο.

Με λίγα λόγια όμως, οι Σάκα και Μαρτινέλι που «πλήγωσαν» την Λίβερπουλ με 2 γκολ και ένα γκολ και μία ασίστ αντίστοιχα, αποκτήθηκαν από την Άρσεναλ έναντι 6 εκατομμυρίων. Ο πρώτος με «μηδενικό» ποσό και ο δεύτερος με 6 εκατομμύρια από την 4η κατηγορία της Βραζιλίας.

Μία διαφορετική λοιπόν λογική από την Άρσεναλ, μία άλλη προσέγγιση των πραγμάτων και μία υπέρβαση, όταν κρίνεται αναγκαία, σε λύσεις που δεν είναι όσο δημοφιλής είναι ο Ντάργουϊν Νούνιες. Όπως ο Φάμπιο Βιέιρα.

Συνοπτικά… Σάκα, Έντεγκααρντ, Ζεσούς και Μαρτινέλι, κόστισαν στην Άρσεναλ λιγότερα από ό,τι στην Λίβερπουλ ο Νούνιες. Πέντε εκατομμύρια λιγότερα. Ένας ακόμη Μαρτινέλι δηλαδή…

Δημήτρης Μανάκος