Άρσεναλ: Πάει… τρένο, όμως καλείται να διώξει και την κατάρα!

Πήρε και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ! Το «Έμιρεϊτς» αποπνέει υγεία! Ο Αρτέτα το απολαμβάνει και πανηγυρίζει έξαλλα για το σύνολο που έχει δημιουργήσει! Όμως, το 8/9 της φετινής Άρσεναλ είναι και μια μεγάλη πρόκληση πέρα από ευτυχία. Η «κατάρα» που κυνηγάει την ομάδα, την βάζει σε αποστολή για να βρει το… ξόρκι για να λυθούν τα μάγια.  



Άρσεναλ: Πάει… τρένο, όμως καλείται να διώξει και την κατάρα!

Οι «κανονιέρηδες» με τα γκολ των Μαρτινέλι και Σάκα στο ματς με τους «κόκκινους» το απόγευμα της Κυριακής κατάφεραν να πάρουν ακόμα μια νίκη στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, την 8η στα πρώτα 9 παιχνίδια της σεζόν.

Η μοναδική τους ήττα ήταν εκείνη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στις αρχές του Σεπτέμβρη, ενώ, μαζί και με τα δυο θετικά αποτελέσματα στο Γιουρόπα Λιγκ, το πρόσημο που μπαίνει μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα θετικό!

Το 8/9 στην Πρέμιερ Λιγκ σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, την βάζει από τώρα σε κουβέντες για πρωταθλητισμό και για κοντράρισμα με την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παραμονεύει στο -1, ενώ και η Τότεναμ βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Λίγκας.

Η Άρσεναλ, είχε ακριβώς την ίδια επίδοση άλλες δυο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και… απέτυχε να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Την αγωνιστική περίοδο 2004-2005, ακριβώς μετά από το αήττητο πρωτάθλημα των Invincibles είχε γίνει ξανά το 8/9, όπως επίσης και την ποδοσφαιρική χρονιά 2007-2008.

To 2005 η ομάδα τερμάτισε τελικά 2η στο -12 από την Πρωταθλήτρια, Τσέλσι, με το πρώτο κακό αποτέλεσμα (έπειτα από ένα 2-2 με την Μπόλτον) να έρχεται στις 24 του Οκτώβρη εκείνης της σεζόν με το γνωστό 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Το 2008 η διεκδίκηση του τίτλου ήταν αρκετά πιο συναρπαστική, η Άρσεναλ τερμάτισε στο -4 από την κορυφή, με την Τσέλσι να φτάνει στο -2 και την Γιουνάιτεντ να παίρνει το τρόπαιο. Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν να μετρούν 2,18 πόντους ανά ματς (!) με 14-5-0 εντός έδρας επίδοση και 10-6-3 στις εξορμήσεις τους. Τότε, η πρώτη ήττα ήρθε στις 9/12/2007, στην 16η αγωνιστική, με το 2-1 από την Μίντλεσμπρο εκτός έδρας!

Κώστας Ζάλιαρης