Ήρθε και η μέρα, που θα βλέπαμε τον Ρονάλντο να μην έχει γκολ σε κανονική ροή αγώνα μέχρι τον Οκτώβριο!

Ποιος να το φανταζόταν πως θα έχουν περάσει 60+ μέρες από την έναρξη μίας σεζόν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα παίζει στο Champions League, δεν θα ξεκινά βασικός στην Premier League, θα συμβιβάζεται με αυτό και θα μετρά μόλις ένα γκολ στην σεζόν, και αυτό με πέναλτι... Και όμως! Παρότι, η κλάση του Πορτογάλου δεν θα αλλάξει, ο χρόνος δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε στην περίπτωσή του!Ήρθε και η μέρα, που θα βλέπαμε τον Ρονάλντο να μην έχει γκολ σε κανονική ροή αγώνα μέχρι τον Οκτώβριο!

Όταν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλάμε για τον άνθρωπο… ρεκόρ. Έναν άνθρωπο συνώνυμο της λέξης γκολ, έναν ποδοσφαιριστή, του οποίου ο εγωϊσμός και η σκληρή δουλειά, τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Έναν γεννημένο νικητή. Όμως τα χρόνια περνούν.

Και ο χρόνος, δεν είναι αμείλικτος για κανέναν. Δεν κάνει εξαιρέσεις, αλλά περνάει το ίδιο γρήγορα για όλους. Και φθείρει τους ποδοσφαιριστές και… μοιραία μας κάνει να αναπολούμε το ένδοξο παρελθόν τους.

Αυτό ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Πορτογάλου σούπερ σταρ, τον οποίο έμελλε να δούμε μετά από δύο και κάτι μήνες, αφότου έχει ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, να μην έχει σημειώσει γκολ σε κανονική ροή αγώνα.

Σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Premier League και το Europa League, όντας πλέον στον πάγκο σε επίπεδο πρωταθλήματος, την στιγμή που ξεκινά ως βασικός στα ευρωπαϊκά ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχασε σημαντικές ευκαιρίες απέναντι στην Ομόνοια, είχε και δοκάρι, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και το… ένα μόλις φετινό γκολ, παραμένει ένα! Και έχει επιτευχθεί με πέναλτι, απέναντι στη Σέριφ…

Ζήσαμε λοιπόν στην εποχή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα παίζει στο Champions League, αλλά θα ξεκινά ως βασικός στο Europa League, θα βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα και θα έχει σκοράρει μόλις μία φορά από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και… καμία σε κανονική ροή αγώνα.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι παράλογο, αλλά υγιές! Η περίπτωση του Κριστιάνο είναι ακριβώς αυτό που λένε πως «Ο χρόνος περνά, αλλά η ποιότητα μένει αναλλοίωτη»!

Δημήτρης Μανάκος