Το παιδικό όνειρο του Πότερ στο Champions League… πραγματοποιήθηκε και ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν εκεί! (video)

Περίμενε μία ολόκληρη ζωή για αυτή τη στιγμή. Για την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Champions League. Και τελικά, την είδε να παίρνει «σάρκα και όσα» μπροστά του και ένα παιδικό όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Ο Γκρέιαμ Πότερ κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και το πρώτο γκολ του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μετά από πέντε χρόνια, έπαιξε τον ρόλο του για την Τσέλσι!  



Το παιδικό όνειρο του Πότερ στο Champions League… πραγματοποιήθηκε και ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν εκεί! (video)

Η παράδοση έλεγε πως όταν η Μίλαν ταξιδεύει στην Αγγλία για να συναντήσει ομάδα του «Νησιού», μακριά από το σπίτι της, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τα πράγματα δεν συνηθίζουν να βαίνουν καλώς για αυτήν. Και η ιστορία επαναλήφθηκε στο Λονδίνο, με τη Μίλαν να φτάνει τις 21 εξορμήσεις επί αγγλικού εδάφους, μετρώντας μόλις μία νίκη, το 2005, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αισίως, το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο, μιας και η Τσέλσι, που δεν είχε νίκη μέχρι και την 3η αγωνιστική του Champions League, έδειξε να βρίσκει ψυχολογία και εν τέλει επικράτησε με 3-0. Άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Γουέσλεϊ Φοφανά με την φανέλα της, ο Ρις Τζέιμς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με ωραίο γκολ στην 100η συμμετοχή του με τους «μπλε», αλλά ενδιάμεσα, είχε μεσολαβήσει μία… επική στιγμή.

Το πρώτο γκολ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με την Τσέλσι στην Ευρώπη και το πρώτο του συνολικά στον θεσμό, μετά από 5 χρόνια. Και όμως, ένας επιθετικός με το βεληνεκές του Γκαμπονέζου, έκανε σχεδόν 1500 ημέρες, για να πανηγυρίσει ξανά στο Champions League, με την προηγούμενη φορά να χρονολογείται το 2017.

Ποιος να περίμενε άλλωστε πως όταν ο Ομπαμεγιάνγκ, έβρισκε δίχτυα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στο 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, θα έκανε πέντε χρόνια για να επαναληφθεί η στιγμή; Κανείς είναι η απάντηση, με τον πρώην επιθετικό της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, να κάνει το 2-0 από κοντά, να πανηγυρίζει με… τούμπα και να φτάνει τα δύο γκολ με τη νέα του ομάδα, συνεχόμενα, σε 4 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι αυτό ένα είδους αναγέννησης; Πιθανώς δεν θα το μάθουμε τώρα, αλλά όπως και να έχει, η Τσέλσι μοιάζει να έχει τον «καλό» Ομπαμεγιάνγκ, τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ της. Κάπως έτσι άλλωστε, έφτασε τους 4 βαθμούς στο Champions League, «ακούμπησε» την 2η θέση, είναι σε τροχιά πρόκρισης και σηματοδότησε τη πρώτη νίκη του Γκρέιαμ Πότερ, σε ολόκληρη την καριέρα του, στον θεσμό.

Έναν θεσμό που δεν είχε συμμετάσχει ποτέ και δεν μπόρεσε να κάνει «σεφτέ» με νίκη κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, αλλά πλέον, το παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Τσέλσι του έδωσε την ευκαιρία, αυτός παραμένει αήττητος στον πάγκο της και το να νικάς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι αλλιώς.

Πόσω μάλλον όταν συνδυάζεται με γκολ από τις δύο τελευταίες προσθήκες του συλλόγου και από αυτό ενός μπακ, που ναι μεν αμφισβητείται, αλλά δεν παύει να είναι χρήσιμος (Ρις Τζέιμς).

Στο όνειρο του Πότερ λοιπόν, δεν ήταν μόνος. Ήταν και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ μαζί του…

Δημήτρης Μανάκος