Ξεπέρασε τη Λίβερπουλ στις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου η Άρσεναλ – Στην κορυφή η Σίτι με μεγάλη διαφορά, πάνω από τη Γιουνάιτεντ η… Μπράιτον!

Κάθε βδομάδα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος του πρωταθλήματος. Ακόμη και αν βρισκόμαστε στην 8η μόλις αγωνιστική, ακόμη και αν η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 2η θέση. Κάπως έτσι, οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου αλλάζουν διαρκώς, με τους «πολίτες» να βρίσκονται στην κορυφή και την Άρσεναλ να αγγίζει διψήφιο ποσοστό, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ!



Ξεπέρασε τη Λίβερπουλ στις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου η Άρσεναλ – Στην κορυφή η Σίτι με μεγάλη διαφορά, πάνω από τη Γιουνάιτεντ η… Μπράιτον!

Τι μπορεί να πει κανείς για αυτό το πρωτάθλημα; Μία Premier League που με την εκκίνησή της, έχει έξι ομάδες να τη διεκδικούν, δίχως ποτέ να μπορείς να προβλέψεις, αν μία… Λέστερ, θα πραγματοποιήσει την καλύτερη χρονιά της ιστορίας της και θα «γράψει» το όνομά της με χρυσά γράμματα.

Μένοντας όμως μακριά από… θαύματα, η αλήθεια είναι πως η Μάντσεστερ Σίτι, είναι και πάλι το απόλυτο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα και να φτάσει στην 5η κατάκτησή της την τελευταία εξαετία. Βρίσκεται στην 2η θέση, με 20 βαθμούς, αλλά η επιβλητική της εμφάνιση στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ένα χαρακτηριστικό τεκμήριο της… απόστασης των «πολιτών» με τους υπόλοιπους συλλόγους του Big 6.

Στην δεύτερη θέση, μέχρι πρότινος, βρισκόταν η Λίβερπουλ, αλλά μετά το τέλος της 8ης αγωνιστικής, αυτό έπαψε να υφίσταται. Ο λόγος; Διότι οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι τη Μπράιτον στο «Άνφιλντ», έχουν μείνει χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα εδώ και ένα μήνα και το τελικό 3-3, όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά προβλημάτισε εκ νέου, με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στο -11 από την πρώτη θέση.

Μία θέση που καταλαμβάνει η Άρσεναλ από το ξεκίνημα της χρονιάς, με το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα να είναι εξαιρετικό και να πείθει άπαντες. Αισίως, πήρε το ντέρμπι με την Τότεναμ, απέδειξε ποιος είναι το… αφεντικό του Βορείου Λονδίνου και με το τελικό 3-1, βρίσκεται πλέον στην 2η θέση στην σχετική κατάταξη, αναλογικά με τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Συγκεντρώνει το 9% και ξεπέρασε για πρώτη φορά φέτος την Λίβερπουλ, με τους «κανονιέρηδες» να ανεβαίνουν έξι μονάδες, σε σχέση με την τελευταία «μέτρηση», μετά το ματς τους με τη Μπρέντφορντ και την διακοπή.

Από εκεί και πέρα, η απόκλιση είναι τεράστια, με την Τσέλσι να βρίσκεται στην 4η θέση με 1,1% πιθανοτήτων, την Τότεναμ με 0,92% και τη… Μπράιτον με 0,02%. Άλλη μία έκπληξη; Το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο «μηδέν» και η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι την ξεπερνά, έστω και στο… νήμα!

Συγκεντρωτικά, οι πιθανότητες κατάκτησης της Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι: 83,2%

Άρσεναλ: 9%

Λίβερπουλ: 5,7%

Τσέλσι: 1,1%

Τότεναμ: 0,92%

Μπράιτον: 0,02%

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 0%

 

Δημήτρης Μανάκος