Σε ρυθμούς ντέρμπι η Σίτι: Θυμήθηκε το ιστορικό 5-1 του Όλντφιλντ (vid)

Ο διακόπτης γύρισε αμέσως για τη Σίτι από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας. Στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ στρέφονται ήδη πλέον στο ντέρμπι της Κυριακής με την Γιουνάιτεντ και στα social media θυμήθηκαν το ιστορικό και … σημαδιακό ματς του Σεπτέμβρη του 1989, όταν ο Όλντφιλντ έβαλε την υπογραφή του.  



Σε ρυθμούς ντέρμπι η Σίτι: Θυμήθηκε το ιστορικό 5-1 του Όλντφιλντ (vid)

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων για το Nations League, στη Σίτι επικεντρώνονται αποκλειστικά στο μεγάλο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (02/10) στο Etihad.

Στα social media των «πολιτών» αναρτήθηκε φωτογραφία με το σημαδιακό παιχνίδι του Σεπτέμβρη του 1989. Τότε, σε προ Πρέμιερ εποχή, με την Λίγκα να τιτλοφορείται «πρώτη κατηγορία», η Σίτι με τον Όλντφιλντ να εντυπωσιάσει με δυο τέρματα, είχε φτάσει στο εντυπωσιακό 5-1 απέναντι στη Γιουνάιτεντ.

Για εκείνη την αναμέτρηση, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε αναφέρει πως το αποτέλεσμα ήταν το πιο ντροπιαστικό που είχε βιώσει, ενώ, ο Γκάρι Πάλιστερ, ο τότε πιο ακριβός αμυντικός στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, είχε χαρακτηρίσει το 5-1 ως το πιο άσχημο σημείο της καριέρας του!

Είναι αξιοσημείωτο πως ενώ ο Σκωτσέζος νυν πολυνίκης πρώην προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» είχε καταφέρει ν’ αντέξει στη… φουρτουνιασμένη θάλασσα και να γλιτώσει την απόλυση γράφοντας μετέπειτα ολόχρυση ιστορία, δεν συνέβη το ίδιο και με τον άνθρωπο που βρισκόταν στον πάγκο της Σίτι σ’ εκείνο το 5-1. Ο Μελ Μάσιν απολύθηκε εννέα εβδομάδες μετά από το ματς της 23ης Σεπτεμβρίου του ’89.

Manchester City 5 (Oldfield 2, Morley, Bishop, Hinchcliffe)
Manchester United 1 (Hughes)

City team: Cooper, Fleming, Hinchcliffe, Bishop, Gayle, Redmond, White, Morley, Oldfield, Brightwell, Lake (Beckford, 79).

United team: Leighton, Anderson, Donaghy, Duxbury, Phelan, Pallister, Beardsmore (Sharpe, 73), Ince, McClair, Hughes, Wallace.