Ολοκλήρωσε την «εκδίκηση» και προβιβάστηκε η Σκωτία – Γλίτωσε τον υποβιβασμό η Ιρλανδία!

Δεν σκόραρε, δεν δέχθηκε γκολ και πήρε μία άτυπη ρεβάνς μαζί με τη πρωτιά του ομίλου η Σκωτία, ενάντια στην Ουκρανία (0-0). Τα… χρειάστηκε η Ιρλανδία που πήγε να πετάξει στα «σκουπίδια» το υπέρ της 2-0 κόντρα στην Αρμενία (3-2) και τη παραμονή της στη 2η Λίγκα. 



Ολοκλήρωσε την «εκδίκηση» και προβιβάστηκε η Σκωτία – Γλίτωσε τον υποβιβασμό η Ιρλανδία!

Το UEFA Nations League ολοκληρώθηκε και οι Σκωτσέζοι είναι οι μεγάλοι νικητές, διότι ολοκλήρωσαν την άνοδο στη 1η Λίγκα! Ενώ οι Ιρλανδοί κατάφεραν να παραμείνουν στη 2η Λίγκα χάρη στη νίκη τους επί της Αρμενίας.

Οι Σκωτσέζοι δεν… πιέστηκαν επιθετικά, μιας και ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για να της εξασφαλίσει τη πρωτιά και την άνοδο. 

Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση συνεχίστηκε στους ευνοϊκούς ρυθμούς για την Σκωτίας, γιατί οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν. Με αποτέλεσμα οι Βρετανοί να πάρουν μία σπουδαία ισοπαλία που μεταφράζεται σε άνοδο στα σαλόνια των… μεγάλων!

Την ίδια ώρα, η Ιρλανδία αντιμετώπισε την Αρμενία στο Δουβλίνο με στόχο να μη χάσει από την Αρμενία και υποβιβαστεί στη 3η Λίγκα. Στα της αναμέτρησης το άγχος έφυγε γρήγορα από τους γηπεδούχους, καθώς ο κεντρικός αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τζον Ίγκαν, άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό για το 1-0 με κεφαλιά από κόρνερ. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους Ιρλανδούς, λόγω του ότι ο Ομπαφέμι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 52’ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής. 

Ωστόσο, σε διάστημα δύο λεπτών, αυτό το προβάδισμα… χάθηκε, αφού οι Ντασιάν (71’) και Σπερτσιάν (73’) εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας και ισοφάρισαν σε 2-2!

Αλλά, μετά από δύο αποβολές των Αρμένιων, ο Ρόμπι Μπρέιντι διαμόρφωσε από την άσπρη βούλα το τελικό 3-2 στο 90+1’ για το 3-2!

 

 

 

Φοίβος Πεφάνης