Καντονά κατά πάντων: «Δεν με ήθελαν στη Γιουνάιτεντ, εύχομαι να μη γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Ο Ερίκ Καντονά ξεσπάθωσε όσο το έχει κάνει ελάχιστες φορές και μιλώντας στην ιστοσελίδα theAthletic. Αναφέρθηκε στον εθνικισμό που αρχίζει και διακρίνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, εκφράζοντας τον φόβο του για πιθανό νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σχολίασε πως η Γιουνάιτεντ δεν τον ήθελε ως... πρόεδρο ποδοσφαίρου και έθεσε την προϋπόθεση που θα τον κάνει να σταματήσει να υποστηρίζει την ομάδα.  



Καντονά κατά πάντων: «Δεν με ήθελαν στη Γιουνάιτεντ, εύχομαι να μη γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Ο Γάλλος θρύλος των «κόκκινων διαβόλων» και γνωστός για τον τρόπο που σκέφτεται υπέρ της ανθρωπότητας, της ενότητας, αλλά και το κομμάτι της φύσης και της ανάγκης να διορθωθεί η κλιματική αλλαγή, είχε μαζέψει πολλά και θέλησε να τα βγάλει προς τα έξω.

«Από την κρίση του 2008 οι χώρες γίνονται όλο και πιο εθνικιστικές. Για τα πάντα αρχίζει και μας φταίει ο ξένος. Δεν είναι μόνο η Γαλλία, είναι και η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Αν γυρίσουμε πίσω στο 1929, μετά την κρίση του 1933 εκλέχτηκε ο Χίτλερ και μετά είχαμε Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, από το 2008 και μετά, αντί να μαθαίνουμε, πάμε να επαναλάβουμε το παρελθόν με όσα έχουν συμβεί» σχολίασε ο Καντονά.

Στα του ποδοσφαίρου, ο King Eric ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να στηρίξω αυτό το Μουντιάλ. Ο Μπέκαμ και όσοι ήδη το προωθούν κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος», ενώ, για την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ ανέφερε ότι: «Είχα προτείνει ν’ αναλάβω τη θέση του... προέδρου ποδοσφαίρου καθώς ο σύλλογος χρειάζεται έναν άνθρωπο να λαμβάνει τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις, όμως, δεν με ήθελε ο Εντ Γούντνγουρντ».

Φυσικά επανέλαβε ότι: «Δεν μετανιώνω ποτέ για τίποτα, δεν μετανιώνω για την κλωτσιά στον οπαδό στην Κρίσταλ Πάλας, δεν μετανιώνω για τις συνεντεύξεις που δίνω, δεν μετανιώνω για το κρασί που πίνω».

Επιπλέον, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα των χορηγών που εισβάλλουν στο ποδόσφαιρο και της ονοματοδοσίας των γηπέδων, κατέστησε σαφές ότι: «Το Ολντ Τράφορντ είναι Ολντ Τράφορντ. Αν το κάνουν Nestle ή Amazon, εγώ παραιτούμαι από τα πάντα και σταματώ ν’ ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και την Γιουνάιτεντ».