Τέσσερα χρόνια γκολ και… μόνο νίκες ο Φαν Ντάικ! (vids)

Ένα γκολ που πιθανώς θα διαφοροποιήσει την ψυχολογία του, σημείωσε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ με την Ολλανδία, με τον στόπερ της Λίβερπουλ να συνεχίζει μία παράδοση, που τον θέλει να βρίσκει δίχτυα και η ομάδα του να μην έρχεται ούτε… ισόπαλη!



Τέσσερα χρόνια γκολ και… μόνο νίκες ο Φαν Ντάικ! (vids)

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ολλανδίας μετά από 11 μήνες, σημείωσε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οι «οράνιε» επικράτησαν του Βελγίου με 1-0, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους και «κλειδώνοντας» την πρώτη θέση στην κορυφαία κατηγορία του Nations League.

Επρόκειτο για το 5ο γκολ στην καριέρα του Φαν Ντάικ με τη φανέλα της χώρας του σε 47 εμφανίσεις, με ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό να τον «συντροφεύει». Ποιο είναι αυτό; Αν δει κανείς τα αποτελέσματά του, όταν σκοράρει με την Ολλανδία, θα διαπιστώσει πως έχει σημειώσει τέσσερις νίκες, όλες με «μηδέν» παθητικό, και μία ισοπαλία, στην 1η αγωνιστική του Nations League το 2018, με 2-2 απέναντι στη Γερμανία.

Ήταν Νοέμβριος του 2018 το συγκεκριμένο παιχνίδι! Από τότε και μετά, έχει βρει δίχτυα και 15 φορές ακόμη με τη φανέλα των Σαουθάμπτον και Λίβερπουλ, συν τις τέσσερις που προαναφέραμε με τους «οράνιε».

 

Απολογισμός; Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ έχει κερδίσει και τις 19 αναμετρήσεις. Έχει 19 στα 19, με τα 9 από αυτά τα ματς να έχουν ολοκληρωθεί με «μηδέν» παθητικό. Όσον αφορά για την πιο πρόσφατη φορά που σκόραρε και κατέληξε να ηττηθεί; Γυρνάμε τον χρόνο στο Δεκέμβριο του 2016 και στο Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-4, που είχε ανοίξει το σκορ στο 2’!

 

Αυτή είναι και η μοναδική του ήττα σε ματς που βρήκε δίχτυα επί αγγλικού εδάφους. Συνολικά μετρά τρεις στην καριέρα του, με τις εναπομείναντες να λαμβάνουν χώρα φορώντας τη φανέλα της Τβέντε και της Ινβερνές, πριν από 10 και επτά χρόνια αντίστοιχα.

Δημήτρης Μανάκος