Ίστλιχ: Η ομάδα που μπροστά στον κόσμο της δεν σκοράρει στο ημίχρονο για έξι μήνες, αλλά με κάποιο τρόπο… αρνείται να χάσει! (vids)

Ναι, η Premier League είναι το πιο απρόβλεπτο και ενδιαφέρον πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά έχει ρίξει κανείς μία ματιά στη National League; Εκεί που πέφτουν κορμιά, εκεί που οι διαφορές είναι ελάχιστες και εκεί που η… άγνωστη σε πολλούς, Ίστλιχ, έχει ένα απίστευτο στατιστικό στα εντός έδρας ματς της. Τι είναι αυτό; Το ότι δεν έχει σκοράρει στο «σπίτι» της, σε κανένα πρώτο ημίχρονο, εδώ και έξι μήνες, αλλά… δεν χάνει!



Ίστλιχ: Η ομάδα που μπροστά στον κόσμο της δεν σκοράρει στο ημίχρονο για έξι μήνες, αλλά με κάποιο τρόπο… αρνείται να χάσει! (vids)

Είναι απόλυτα λογικό να ασχολείται το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό με την πρωτοπόρο ¶ρσεναλ στην Premier League, τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της Λίβερπουλ, την αλλαγή προπονητή της Τσέλσι, την φορμαρισμένη Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βελτιώνεται με τον Έρικ Τεν Χαγκ.

Είναι επίσης λογικό να συζητάμε για τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τις μεταγραφές της, τη Φούλαμ, τους Ιταλούς προπονητές στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και τη Μπράιτον, και την «ουραγό» Λέστερ, με τα αρνητικά ρεκόρ της.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι μικρότερες κατηγορίες, τις οποίες το England365 δεν ξεχνά. Και μία από αυτές είναι η National League. Η πρώτη δηλαδή, μη επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, στην οποία συμμετέχει και η Όλνταμ, που είναι η μοναδική που έχει παίξει στην Premier League, αλλά τώρα βρίσκεται στην 5η τη τάξει κατηγορία.

Κάπου εκεί, συναντά κανείς και την Ίστλιχ. Μία μικρομεσαία ομάδα της National League, με προπονητή τον Λι Μπράντμπουρι, ο οποίος αποτελεί τον «αρχιτέκτονα» μίας απίστευτης ιστορίας, αναφορικά με τα εντός έδρας αποτελέσματά της.

Συγκεκριμένα, η Ίστλιχ, η οποία έχει για έδρα της το Silverlake Stadium, είναι αήττητη στο «σπίτι» της στη φετινή σεζόν, με 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα, συνολικά είναι αήττητη από πέρυσι, με το… κάστρο να πέφτει για τελευταία φορά τον Απρίλιο!

 

Ωστόσο, από τότε και έπειτα, η Ίστλιχ κάνει κάτι ιδιαίτερο στα εντός έδρας ματς της. Δεν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Σε κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της, στα οποία μετρά μόλις μία ήττα, αυτή από τη Χάλιφαξ.

Όσον αφορά την τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα μπροστά στον κόσμο της στο εναρκτήριο 45άλεπτο; Πριν από 6 μήνες, 23 Απριλίου, στην ήττα από τη Μπαρνέτ με 3-2!

 

Μία ματιά στα αποτελέσματά της… βοηθάει! Ισοφαρίζει στην επανάληψη, ό,τι και να έχει συμβεί στο πρώτο μέρος, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το 4-4 με την Γκρίσμπι, όπου έχανε με 2-0 στην ανάπαυλα…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ίστλιχ εντός έδρας, από τον Απρίλιο και μετά:

Ίστλιχ – Χάλιφαξ 1-2 (0-2 ημίχρονο)

Ίστλιχ – Γκρίμπσπι 4-4 (0-2 ημίχρονο)

Ίστλιχ – Γουίλντστον 1-0 (0-0 ημίχρονο)

Ίστλιχ – Ντάγκεναμ 1-1 (0-0 ημίχρονο)

Ίστλιχ – Σάουθεντ 2-1 (0-1 ημίχρονο)

Ίστλιχ – Γέοβιλ 1-1 (0-1 ημίχρονο)

 

Δημήτρης Μανάκος