Μόνο Λίβερπουλ και Άρσεναλ μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Τα πρώτα συμπεράσματα έχουν βγει μετά τις επτά αγωνιστικές της Premier League είναι αρκετά και οι εμφανίσεις των ομάδων του Big 6 αναπροσαρμόζουν διαρκώς τις αποδόσεις, αναφορικά με τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου. Απόλυτο φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι, έχει πέσει πολύ το ποσοστό της Λίβερπουλ, κατακόρυφη άνοδος της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα!



Μόνο Λίβερπουλ και Άρσεναλ μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επανέναρξη της Premier League, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με την 7η αγωνιστική να έχει ολοκληρωθεί, παρότι βρισκόμαστε τυπικά στην 8η, μιας και η έβδομη στροφή του πρωταθλήματος αναβλήθηκε, μετά την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Έχοντας λοιπόν εικόνα από τις εμφανίσεις των ομάδων του Big 6, οι αποδόσεις και οι πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος, διαρκώς διαφοροποιούνται, με ένα πράγμα να παραμένει αμετάβλητο.

Το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, το οποίο αν κατακτήσει, θα φτάσει τα πέντε την τελευταία εξαετία, με τη Λίβερπουλ να είναι η μοναδική ομάδα που της «έσπασε» το σερί, προ τριετίας, όταν και συγκέντρωσε 99 βαθμούς.

Με τους «κόκκινους» λοιπόν να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση ως στιγμής, η Μάντσεστερ Σίτι «αγγίζει» το 85% αναφορικά με τις πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος, πράγμα που έχει λογική… Το «δεν το έχασε όταν η Λίβερπουλ έφτασε τους 97 και τους 93, θα το χάσει τώρα;», μπορεί να ακούγεται μία άποψη δίχως ιδιαίτερα επιχειρήματα, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ως δεύτερο φαβορί ωστόσο, εξακολουθεί να λογίζεται η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με ποσοστό της τάξεως του 11%, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, τη δεδομένη χρονική στιγμή, Άρσεναλ, η οποία μετρά έξι νίκες σε επτά αναμετρήσεις, έχοντας ηττηθεί μόνο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ ακόμη και για την επιστροφή στο Champions League, αλλά ως στιγμής τα έχουν πάει εξαιρετικά και σε περίπτωση που καταφέρουν να επιβεβαιώσουν την ιστορία, θα ακούσουν και πάλι τον ύμνο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ποια ιστορία; Αυτή που λέει πως μόλις για 7η φορά στα 30 χρόνια της Premier League, βρίσκονται στην 1η θέση μετά από 7 αγωνιστικές και τις έξι προηγούμενες, έχουν καταφέρει να βρεθούν τουλάχιστον στην πρώτη τετράδα. Εξαίρεση στον κανόνα, αποτελεί το πρωτάθλημα του 2003-04, την σεζόν των Invincibles, όπου αν αναβιώσει ακόμη και με… ήττα, ο Μικέλ Αρτέτα θα γίνει ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του θεσμού, που θα κατακτήσει τον τίτλο, προσπερνώντας τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Το 3% της Άρσεναλ αποτελεί ραγδαία αύξηση των πιθανοτήτων, σε σχέση με το προηγούμενο 0,3%, την ώρα που η Τσέλσι και η Τότεναμ έχουν πέσει κατακόρυφα, ξεπερνώντας αθροιστικά το 1%!

Αναλυτικά οι πιθανότητες των ομάδων της Premier League για την κατάκτηση του τίτλου:

Μάντσεστερ Σίτι: 84,4 %

Λίβερπουλ: 11,3 %

Άρσεναλ: 3,2 %

Τότεναμ: 0,53 %

Τσέλσι: 0.,49 %

 

Δημήτρης Μανάκος