Τότε από την τηλεόραση, τώρα ως αρχηγός: Όταν ο Ρόμπερτσον ήταν… 14, κέρδισε η Σκωτία για πρώτη και τελευταία φορά την Ουκρανία! (vid)

Την 4η αναμέτρηση τους ιστορικά δίνουν στα πλαίσια του Nations League η Σκωτία με την Ουκρανία, με τους γηπεδούχους να μετρούν μία νίκη και δύο ήττες, στις προηγούμενες συναντήσεις τους, ανεξαρτήτως θεσμού. Μάλιστα, η μοναδική επικράτηση των Σκωτσέζων απέναντι στους Ουκρανούς, έλαβε χώρα το 2007. Όταν δηλαδή ο σημερινός αρχηγός της χώρας, Άντι Ρόμπερτσον, ήταν μόλις 14ων ετών!Τότε από την τηλεόραση, τώρα ως αρχηγός: Όταν ο Ρόμπερτσον ήταν… 14, κέρδισε η Σκωτία για πρώτη και τελευταία φορά την Ουκρανία! (vid)

Όταν έβλεπε την Σκωτία να επικρατεί της Ουκρανίας, για τα προκριματικά του EURO 2008 με 3-1, ήταν παιδί. Και όπως είναι γνωστό, τα παιδιά δεν ξεχνούν ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τον σημερινό αρχηγό της Εθνικής Σκωτίας, τον Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος αναμένεται να καταγράψει την 60η του συμμετοχή με την φανέλα της χώρας του!

Και τι ματς για να το κάνει ο ακραίος μπακ της Λίβερπουλ, ο οποίος θα βρει απέναντί του μία χώρα, με την οποία έχει τεθεί αντιμέτωπη η Σκωτία, σε μόλις τρεις αναμετρήσεις, στον 21ο αιώνα, έχοντας καταγράψει δύο ήττες και μία νίκη!

Όσον αφορά την επικράτηση, αυτή έλαβε χώρα το 2007, με τα γκολ των Κένι Μίλερ στο 4ο λεπτό, Λι Μακ Κάλοχ στο 10’ και Τζέιμς ΜακΦάντεν στο 68’, με τον μόνιμο σκόρερ της Ουκρανίας, Αντρέι Σεφτσένκο, να μειώνει με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Τότε, ο Άντι Ρόμπερτσον δεν είχε καν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας τα μισά του χρόνια από ό,τι σήμερα. Σήμερα, θα κληθεί 14 χρόνια μετά την πρώτη φορά, να είναι ο πρωταγωνιστής της δεύτερης νίκης της Σκωτίας με την Ουκρανία, ιστορικά!

Και όταν το κάνει να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να κάνει τον απολογισμό του, σε ένα ονειρικό ταξίδι που διάγει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Δημήτρης Μανάκος