Μπενίτεθ: «Στην Έβερτον δεν λειτούργησε γιατί… ήμουν κόκκινος»

Ο Ράφα Μπενίτεθ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές στην Έβερτον καθώς η σχέση του με τη Λίβερπουλ ήταν τέτοια που ουσιαστικά του χάλασε τη δουλειά και δεν μπορούσε να καταφέρει πράγματα…  



Μπενίτεθ: «Στην Έβερτον δεν λειτούργησε γιατί… ήμουν κόκκινος»

Ο Ισπανός προπονητής δεν έκρυψε ποτέ τα συναισθήματά του για τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ. Και πως να το κάνει άλλωστε, όταν εκείνος ήταν εκ των ηρώων του έπους του 2005 στην Πόλη.

Στην Έβερτον παρέμεινε ελάχιστους μήνες, «πολεμήθηκε» από τον κόσμο που τον έβλεπε πάντοτε ως εχθρό, τα αποτελέσματα ήταν κάκιστα κι έτσι απομακρύνθηκε άμεσα, με ελάχιστους πλέον να θυμούνται το πέρασμά του από εκεί.

«Ρωτούσα αν υπήρχε πρόβλημα και μου έλεγαν ότι όλα ήταν καλά. Οι φίλοι μου ήξεραν ότι θα έκανα τα πάντα ως επαγγελματίας για την ομάδα, αλλά τελικά δεν βοήθησε το γεγονός πως ήμουν Λίβερπουλ. Κι όταν κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα, δεν μπορούσα να τ’ αλλάξω γιατί ο κόσμος θα έλεγε ότι εγώ πήγα για να τους αλλάξω την ομάδα όντας υποστηρικτής της Λίβερπουλ. Σε κάποιο άλλο κλαμπ η διαδικασία θα γινόταν πιο εύκολα» είπε ο Μπενίτεθ.