Η μεγάλη ώρα για τον Πότερ και την Τσέλσι έφτασε: Αν η ομάδα του σκοράρει σε ντεμπούτο, δεν… χάνει!

Η μεγάλη ώρα για τον Γκρέιαμ Πότερ έφτασε! Ο Άγγλος ονειρευόταν το Champions League και η στιγμή που περίμενε έφτασε, έστω και… καθυστερημένα. Ο νυν προπονητής της Τσέλσι κάνει ντεμπούτο απέναντι στη Σάλτσμπουργκ στα «αστέρια» και οι πρώτες του αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, στο πρότερο  βίο του, δημιουργούν αυτομάτως αισιοδοξία για τους «μπλε»!



 Η μεγάλη ώρα για τον Πότερ και την Τσέλσι έφτασε: Αν η ομάδα του σκοράρει σε ντεμπούτο, δεν… χάνει!

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Γκρέιαμ Πότερ είναι… τώρα! Ο Άγγλος προπονητής άφησε την Μπράιτον μετά από μία τριετία, τα βρήκε σε όλα με την Τσέλσι και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους «μπλε», στους ομίλους του Champions League, στην 2η στροφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το τελευταίο ματς του Τόμας Τούχελ στον πάγκο της Τσέλσι ήταν στην πρεμιέρα του θεσμού και ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ τα… έφερε έτσι, που ο Γκρέιαμ Πότερ θα κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων, σε αντίστοιχη αναμέτρηση.

Πρόκειται μάλιστα μόλις για το πρώτο παιχνίδι του Πότερ στο Champions League, με τον πρώην προπονητή των «γλάρων» να έχει κοουτσάρει μόνο την Έστερσουντ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, όταν και είχε επικρατήσει της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Το πλήρωμα του χρόνου όμως είχε ως συνέπεια το όνειρο του Γκρέιαμ Πότερ να πραγματοποιηθεί στα 47 του και καλός οιωνός για τον Άγγλο προπονητή είναι το γεγονός πως μόλις δύο φορές έχει ηττηθεί στις 10 διαφορετικές διοργανώσεις, στις οποίες έχει πάρει μέρος.

Μόλις δύο φορές σε ντεμπούτο του στην εκάστοτε διοργάνωση, στο Κύπελλο της Σουηδίας από τη Μιάλμπι με 3-0 στην έδρα του και στο Λιγκ Καπ στο «Νησί» με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας, την ώρα που στις υπόλοιπες 8 αναμετρήσεις, έχει ως απολογισμό 5 νίκες, με τις ομάδες του να έχουν βρει δίχτυα σε όλα τα ματς. Συνεπώς; Όταν σκοράρει η ομάδα του, ο Πότερ στην… χειρότερη, δεν χάνει!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Γκρέιαμ Πότερ στα ντεμπούτο του:

Allsvenksan: Χαμάρμπι – Έστερσουντ 1-1

Premier League: Γουότφορντ – Μπράιτον 0-3

Superettan: Έστερσουντ – Ασιρίσκα 1-1

Championship: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 1-2

League Cup: Σουόνσι – Κρίσταλ Πάλας 0-1

Ettan Nora: Έστερσουντ – Νίριους 1-1

Svenska Cupen: Έστερσουντ – Μιάλμπι 0-3

FA Cup: Άστον Βίλα – Σουόνσι 0-3

Europa League: Ζόρια – Έστερσουντ 0-2

Προκριματικά Europa League: Έστερσουντ – Γαλατασαράι 2-0

 

Δημήτρης Μανάκος