Το story του Πότερ με τη Γιουνάιτεντ: Τον απέρριψαν δύο φορές λόγω απειρίας στο Champions League, τους έκανε δώρο το Europa League και κατέληξε στα… αστέρια!

Μπορεί ο Γκρέιαμ Πότερ να έκανε το άλμα στην καριέρα του και να άφησε τη Μπράιτον για να συνεχίσει στην Τσέλσι, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, όμως ο Άγγλος είχε την ευκαιρία και νωρίτερα να αποχωρήσει από τους «γλάρους». Προορισμός; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία εξέτασε δις την περίπτωσή του, αλλά τον απέρριψε λόγω της απειρίας του στο Champions League!



Το story του Πότερ με τη Γιουνάιτεντ: Τον απέρριψαν δύο φορές λόγω απειρίας στο Champions League, τους έκανε δώρο το Europa League και κατέληξε στα… αστέρια!

Ήταν δεδομένο πως ο Γκρέιαμ Πότερ θα έκανε αργά ή γρήγορα το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά εν τέλει αυτό συνέβη μερικούς μήνες μετά. Γιατί μετά; Διότι περίπου ένα χρόνο πριν, ήταν η πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έφευγε από το «Ολντ Τράφορντ» μετά την ήττα από τη Γουότφορντ και ο Άγγλος προπονητής ήταν διαθέσιμος να μπει σε συζητήσεις με τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά αυτοί απέρριψαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το ίδιο και συνέβη και το καλοκαίρι του 2022, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Ραλφ Ράνγκνικ, έπειτα από τις ήττες με τη Μπράιτον του Πότερ και την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά.

Και τότε οι «κόκκινοι διάβολοι» εξέτασαν την περίπτωσή του, αλλά δεν ενέκριναν την πρόταση συνεργασίας, μιας και ο Γκρέιαμ Πότερ δεν είχε εμπειρία από το Champions League.

Εν τέλει; Ο Πότερ συνεχίζει την καριέρα του στην Τσέλσι, με την οποία υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξε… 6η, επειδή η Μπράιτον κέρδισε την τελευταία αγωνιστική τη Γουέστ Χαμ και δεν αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Δημήτρης Μανάκος