Ο Στράτος Σβάρνας στο England365 για τον νέο προπονητή της Μπράιτον: «Ήταν θέμα χρόνου για τον Παπζούν να κάνει το επόμενο βήμα!»

Μία «ανάσα» από την τεχνική ηγεσία της Μπράιτον βρίσκεται ο Μαρέκ Παπζούν, με τον Πολωνό προπονητή να αφήνει την Ρακόφ μετά από μία εξαετία και να μεταβαίνει στο «Νησί» για να αντικαταστήσει τον Γκρέιαμ Πότερ. Στην χώρα του συνυπήρξε με δύο Έλληνες. Τον Στράτο Σβάρνα και τον Γιάννη Παπανικολάου, με τον πρώην στόπερ της ΑΕΚ να μιλά στο England365 για αυτόν και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που ήταν… αναμενόμενο!  



Ο Στράτος Σβάρνας στο England365 για τον νέο προπονητή της Μπράιτον: «Ήταν θέμα χρόνου για τον Παπζούν να κάνει το επόμενο βήμα!»

Η Μπράιτον είδε τον Γκρέιαμ Πότερ να αποχωρεί από την τεχνική της ηγεσία μετά από τρία χρόνια και αναζήτησε άμεσα τον αντικαταστάτη του. Ποιος είναι αυτός; Ο «άγνωστος» στο αγγλικό κοινό, Μαρέκ Παπζούν, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια εργαζόταν στην Πολωνία και είχε κατακτήσει δύο Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ!

Το England365 επικοινώνησε άμεσα με τον Στράτο Σβάρνα, με τον οποίο ο έμπειρος Πολωνός προπονητής έχει συνυπάρξει σε εννέα ματς συνολικά, μιας και ο Έλληνας στόπερ αγωνίζεται στην Ρακόφ από τον Ιούλιο και έπειτα, και εκείνος μοιράστηκε μαζί μας τον τρόπο που αρέσκεται να προσεγγίζει ο Παπζούν τα ματς, το σύστημα που υιοθετεί κατά βάση, αλλά και το αν ήταν αναμενόμενη η «η μετακόμισή» του σε άλλο πρωτάθλημα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στράτου Σβάρνα στον Δημήτρη Μανάκο:

Ποια είναι η άποψή σου για τον Μαρέκ Παπζούν;

«Είναι πολύ καλός προπονητής, εξαιρετικές αμυντικά οι ομάδες του, ωραίες ιδέες επιθετικά, δουλεύει την λεπτομέρεια.»

Ποιο σύστημα προτιμά και πώς αντιδρά όταν η Ρακόφ έμενε πίσω στο σκορ; Υπήρχε plan b;

«Παίζει 3-4-3 και αν είναι πίσω στο σκορ, βάζει και δύο επιθετικούς, το γυρνά σε 3-5-2. Το ίδιο κάνει πολλές φορές όταν οι ομάδες έπαιζαν στην Πολωνία ακριβώς το ίδιο πράγμα με εμάς, για να δημιουργήσει υπεραριθμίες. Έβαζε έναν παίκτη παραπάνω στο κέντρο, αλλά γενικότερα προτιμούσε το 3-4-3.»

Του αρέσει να δουλεύει με τους νέους ή περιορίζεται σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, που ανταπεξέρχονται καλύτερα στον τρόπο παιχνιδιού του;

«Δεν έχει θέμα με τα πρόσωπα. Αν κάποιος μικρός του κάνει και κολλάει στον τρόπο παιχνιδιού του θα το εφαρμόσει, δεν έχει πρόβλημα.»

Πώς σου ακούγεται η προοπτική της Μπράιτον; Είχε και άλλες προτάσεις;

«Απορώ πώς δεν είχε κάνει ακόμη το άλμα, είχε γραφτεί πολλές φορές για την Λέγκια, αλλά πάντα έμενε. Εδώ είναι έξι χρόνια, θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, ήταν καταλυτικός στην Ρακόφ.

Μέχρι σήμερα κάναμε προπόνηση στα κόκκινα γιατί παίζουμε με την Λέγκια. Αξίζει το επόμενο βήμα».