Η Πρέμιερ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα 2 δισεκατομμύρια των μεταγραφών!

Το κορυφαίο πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο παγκοσμίως και τα... αστρονομικά έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έσπασε κάθε ρεκόρ στο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι, με τα αφεντικά των συλλόγων να διαθέτουν συνολικά 2 δισεκατομμύρια λίρες για την ενίσχυση των ρόστερ!  



Η Πρέμιερ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα 2 δισεκατομμύρια των μεταγραφών!

Η Πρέμιερ Λιγκ παραμένει πανίσχυρη στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο και το φετινό καλοκαίρι σημειώθηκε ξανά ένας τρομερός χορός διαρκείας με... πολλά μηδενικά σε κάθε επιταγή, προκειμένου να μετακινηθούν ποδοσφαιριστές και να δυναμώσουν οι ομάδες της Λίγκας.

Εξαιρώντας την Λέστερ της μόλις μιας προσθήκης στο ρόστερ λόγω και των οικονομικών δυσκολιών που έχουν παρατηρηθεί και τα οποία έκανε γνωστά το αφεντικό του κλαμπ, οι υπόλοιπες ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τα έσοδά τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το Champions League, τις matchdays και την διαχείριση που είχαν κάνει, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μεταγραφές αξίας. Αυτή η αξία προς το παρόν παραμένει στα έγγραφα των συμβολαίων και ο κάθε ποδοσφαιριστής καλείται να δείξει στο χορτάρι ότι άξιζε όσα χρήματα διατέθηκαν για την απόκτησή του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ξεπεράστηκαν ΜΟΝΟ το φετινό καλοκαίρι τα 2 δισεκατομμύρια λίρες για τις μεταγραφές, ποσό που αποτελεί φυσικά νέο ρεκόρ και ξεπερνά κατά πολύ την επίδοση του 2017, όταν εκείνο το καλοκαίρι το ποσό είχε κλείσει στα 1,44 δισ.λίρες.

Επιπλέον, καταρρίφθηκε και το συνολικό ποσό των δυο μεταγραφικών περιόδων της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018!

Τότε, στα δύο «παράθυρα», καλοκαίρι και χειμώνα, είχαν διατεθεί 1,86 δισ.λίρες, ενώ, ΜΟΝΟ το φετινό καλοκαίρι, το ποσό ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια για τις προσθήκες στα ρόστερ των συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Κώστας Ζάλιαρης