Back-to-back χατ-τρικ από τον φοβερό και τρομερό Χάαλαντ που διαλύει τα ρεκόρ της Πρέμιερ!

Από το μεσημέρι του Σαββάτου στο βράδυ της Τετάρτης, ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε διαδοχικό χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ και το έκανε ξανά σε ένα ημίχρονο μένοντας στην ιστορία της κορυφαίας Λίγκας!  



Back-to-back χατ-τρικ από τον φοβερό και τρομερό Χάαλαντ που διαλύει τα ρεκόρ της Πρέμιερ!

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ σκοράρει ακαπάυστα και πραγματικά ανταποδίδει τα 55 εκατομμύρια λίρες που διατέθηκαν για την απόκτησή του, κάνοντας ευτυχισμένο τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον κόσμο της Σίτι.

Μετά το χατ-τρικ σε 19' απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας για την ολική ανατροπή στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, το έκανε ξανά, αυτή τη φορά έχοντας χρειαστεί 26' στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την Νότιγχαμ Φόρεστ στο Etihad!

Έχει πλέον 9 τέρματα στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, τα οποία είναι περισσότερα και από αυτά που έχει πετύχει συνολικά η Τσέλσι (6), η Γιουνάιτεντ (5) και συνολικά 15 από τις 20 ομάδες της Λίγκας στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος! Και επιπλέον το κατόρθωμα αυτό κατεγράφη με μόλις 101 επαφές του παίκτη με τη μπάλα!

Τα εννέα τέρματα μετά τα πέντε πρώτα ματς της σεζόν είναι η κορυφαία επίδοση που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, όπως επίσης ουδείς άλλος έχει σκοράρει 9 φορές προτού καν φύγει ο Αύγουστος!

Στην ιστορία της Πρέμιερ διαδοχικά χατ-τρικ έχουν πετύχει επίσης οι Λες Φέρντιναντ, Ίαν Ράιτ, Τιερί Ανρί, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Γουέιν Ρούνεϊ και Χάρι Κέιν. Πολλαπλά χατ-τρικ σε μια σεζόν με τη φανέλα της Σίτι έχουν καταφέρει να σημειώσουν μονάχα οι Σέρχιο Αγουέρο, Ραχίμ Στέρλινγκ και Κάρλος Τέβες.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης