Τα ανοιχτά deal της Premier League: Η αποχώρηση του Κριστιάνο, η επιστροφή του Ομπαμεγιάνγκ και η έκπληξη της Σίτι!

Πού θα αγωνίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον χειμώνα; Θα έρθει ξανά στο Λονδίνο ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ή ο Βίλφριντ Ζαχά θα πάρει επιτέλους «μεγάλη» μεταγραφή; Ανακοινώνεται ο Φοφανά, κλείνει ο Ντουμπράβκα και θα παίξει και σε τρίτη ομάδα του Λονδίνου ο Γουίλιαν; Οι απαντήσεις το επόμενο 48άωρο και πολύ περισσότερο στη… Deadline day!



 Τα ανοιχτά deal της Premier League: Η αποχώρηση του Κριστιάνο, η επιστροφή του Ομπαμεγιάνγκ και η έκπληξη της Σίτι!

Λιγότερες από 48 ώρες απομένουν πλέον για την ολοκλήρωση των μεταγραφών για τις ομάδες της Premier League, με τις ομάδες του «Νησιού» να κινούνται άμεσα για να «κλείσουν» τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να εντάξουν στο ρόστερ τους. Οι περισσότερες κινήσεις έχουν γίνει, αλλά και αρκετά deal παραμένουν ανοιχτά.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά εξ’ αυτών; Αρχικά, οτιδήποτε αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να μην αγωνίζεται ως βασικός και τα σενάρια για επιστροφή σε Πορτογαλία ή Ιταλία να πληθαίνουν, όσο πλησιάζουμε προς τη Deadline Day.

Την ίδια ώρα, ουδείς γνωρίζει αν οι «κόκκινοι διάβολοι» θα προβούν σε άλλη μεταγραφή. Ακούγεται ο Ντεστ, ελάχιστες πλέον είναι οι πιθανότητες για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και ο δανεισμός του Μαρτίν Ντουμπράβκα από τη Νιούκαστλ, με οψιόν 5 εκατομμυρίων, σε περίπτωση που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θελήσει να τον αποκτήσει σε μόνιμη βάση!

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες του Big 6 από την Premier League, εκκρεμεί δεδομένα η απόκτηση ενός αμυντικού από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τον έγκριτο δημοσιογράφο, David Ornstein να ισχυρίζεται πως οι «πολίτες» έχουν «κλείσει» τον Μανουέλ Ακάντζι από τη Ντόρτμουντ, έναντι 17,5 εκατομμυρίων.

Την ίδια ώρα, δύσκολα φαίνεται πως θα αποκτήσουν τον αμυντικό μέσο που πιθανώς χρειάζονται η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να επισημαίνει σε δηλώσεις του πως οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα δίχως μεταγραφή, με τους «κανονιέρηδες» να κινούνται αθόρυβα, για να βρουν τον αντικαταστάτη των Τόμας Πάρτεϊ και Μοχάμεντ Ελνένι, που είναι τραυματίες.

Τέλος, σημαντικά είναι τα deal που επιχειρεί να «κλείσει» η Τσέλσι, η οποία κινείται εδώ και καιρό για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να βρίσκεται στο… κάδρο. Ο Γκαμπονέζος έχει συμφωνήσει με τους «μπλε» και μένει να δούμε αν θα προλάβει να επιστρέψει στην Premier League, πριν από το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Παράλληλα, ο σύλλογος που διοικεί ο Τοντ Μποέλι έχει ρωτήσει και για την περίπτωση του Βίλφριντ Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας, που σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ κόντρα στη Μπρέντφορντ, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τους Φοφανά και Γκβαρντιόλ, έναντι 180 περίπου εκατομμυρίων αθροιστικά.

Από εκεί και πέρα, έντονη κινητικότητα στο «Νησί» παρατηρείται από τη Φούλαμ, που είδε τον Γουίλιαν να περνά εργομετρικά και να γυρνά στο «Νησί» μετά από ένα χρόνο, ενώ οι συζητήσεις για τον δανεισμό του Λοβίν Κουρζάβα συνεχίζονται.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ φαίνεται πως δεν αναμένει κάτι μετά από 18 μεταγραφές, η Μπράιτον το ίδιο και η Λέστερ στοχεύει στην πρώτη της μεταγραφική κίνηση, με τον στόπερ της Ρεμς, Γουτ Φας, να είναι ο αντικαταστάτης του Φοφανά.

Τέλος, η Έβερτον αναμένεται να ανακοινώσει την επιστροφή του Ιντρίσα Γκέιγ στο Λίβερπουλ, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο μίας απρόοπτης συμφωνίας από πλευράς Νιούκαστλ, Μπόρνμουθ και Γουέστ Χαμ, δίχως όμως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες!

Αναλυτικά τα deal των ομάδων της Premier League που δεν έχουν ολοκληρωθεί:

Σερτζίνο Ντεστ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: Τσέλσι

Γιότσκο Γκβαρντιόλ: Τσέλσι

Βίλφριντ Ζαχά: Τσέλσι

Χοσέμ Αουάρ: Φούλαμ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας / Νάπολι

Ιντρίσα Γκέιγ: Έβερτον

Γουέσλεϊ Φοφανά: Τσέλσι

Λοβίν Κουρζάβα: Φούλαμ

Μάρτιν Ντουμπράβκα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γουίλιαν: Φούλαμ

Μανουέλ Ακάντζι: Μάντσεστερ Σίτι

Γουτ Φας: Λέστερ

Μπερνάρντο Σίλβα: Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Μανάκος