Μόχθησε για τον βαθμό η Νιούκαστλ, έκανε σεφτέ η Γουέστ Χαμ

Με απίθανο γκολ του Σεντ Μαξιμέν στο 90' η Νιούκαστλ κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας από το ματς με την Γουλβς στο «Μολινό» χάρη στο τελικό 1-1. Δίχως νίκη παρέμειναν οι «λύκοι». Την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου και την 4η αγωνιστική περίμενε η Γουέστ Χαμ για να χαρεί το πρώτο «τρίποντο», επικρατώντας 1-0 στην έδρα της Άστον Βίλα, με τον Φορνάλς να βρίσκει δίχτυα με αρκετή δόση τύχης.  



Μόχθησε για τον βαθμό η Νιούκαστλ, έκανε σεφτέ η Γουέστ Χαμ

Η ομάδα του Μπρούνο Λάζε έφτασε πραγματικά μια ανάσα από το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά απέτυχε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους. 

Οι «λύκοι» αν και πέρασαν διαστήματα πίεσης από τις «καρακάξες» σε ένα μεγάλο κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 38' με συνηθισμένο, μακρινό σουτ του Νέβες. Εκείνος έφτασε πλέον στο 84% το σκοράρισμά του με προσπάθειες εκτός περιοχής σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Γουλβς, εξαιρουμένων των πέναλτι!

Ο σκόρερ των γηπεδούχων, φυσικά, από τον Αύγουστο του 2018 όταν έκανε ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει και τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ από απόσταση, ξεπερνώντας τις 230!

Η Νιούκαστλ όπως και στο πρώτο ημίχρονο επιχείρησε να μεταφέρει όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, όμως, δεν κατάφερνε να δημιουργήσει κάποια πολύ καθαρή ευκαιρία για να τρομάξει τον Σα και να βρει κάπως το γκολ της ισοφάρισης. Το σύνολο του Χάου είχε τεράστιο πρόβλημα στην τελική πάσα και την ενέργεια που θα μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη εστία.

Στο 81' σκόραρε ξανά η Γουλβς με ταχύτατη αντεπίθεση στην οποία οι «καρακάξες» δικαιώθηκαν για φάουλ στον Φρέιζερ κι έτσι το τέρμα Χιμένες δεν μέτρησε ποτέ. Κι αφού δεν ήρθε εκεί το δεύτερο γκολ, η Νιούκαστλ κατάφερε στο 90' να πάρει τον βαθμό! Ένα άτσαλο διώξιμο στα όρια της περιοχής επέτρεψε στον Σεντ - Μαξιμέν να πιάσει ένα απίθανο μονοκόματο σουτ που δεν θα μπορούσε να σταματήσει ο Σα κι έτσι έγινε το τελικό 1-1. Δοκάρι στο 90' + 7' είχαν οι «καρακάξες» με τον Άντερσον! 

Το παιχνίδι στο «Βίλα Παρκ» είχε δυο διαφορετικές εικόνες. Αυτή του πρώτου ημιχρόνου δεν αξίζει καν σχολιασμό, αφού το παιχνίδι σταματούσε πολύ συχνά με τα σφυρίγματα του ρέφερι που δεν άφηνε ορισμένες μονομαχίες να περάσουν για να ευνοηθεί η ροή του ματς. Στο 12ο λεπτό ο Κονσά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τους «χωριάτες», αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντιν είχε υπάρξει άουτ λόγω του φάλτσου που είχε πάρει η τροχιά της μεταβίβασης.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και σε αυτό βοήθησε και η αλλαγή σχηματισμού της Γουέστ Χαμ από τον Ντέιβιντ Μόγιες, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πλέον περισσότερους χώρους και τους «χωριάτες» να μη χρησιμοποιούν απλά το πλάτος του γηπέδου.

Τα «σφυριά» είχαν αντέξει τρεις αγωνιστικές και 74' δίχως να πετύχουν γκολ και τελικά έβαλαν τέλος σε αυτή την κάκιστη επίδοση. Ο Φορνάλς με μακρινό σουτ και κόντρα στον Κονσά «κρέμασε» τον Μαρτίνες για το πρώτο τέρμα των Λονδρέζων στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά την πρώτη νίκη, αφού είχαν σημειωθεί μονάχα δυο στην Ευρώπη, στα προκριματικά του Conference League.

Κώστας Ζάλιαρης