Μια Άρσεναλ που γίνεται... ατσάλι (pics & vid)

Πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο ένα ημερολογιακό έτος. Πόσο ακόμα πιο μεγάλη διαφορά μπορούν να κάνουν μερικοί μήνες και μια οδυνηρή εμπειρία. Η Άρσεναλ που βρέθηκε εκτός 4άδας έχοντας «λυγίσει» και που πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στον πάτο, τώρα γίνεται μια ομάδα από ατσάλι. Και τα μάτια των παικτών του Αρτέτα, γυαλίζουν περισσότερο από ποτέ...  



Μια Άρσεναλ που γίνεται... ατσάλι (pics & vid)

Οι «κανονιέρηδες» παραμένουν η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή με το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα παρά το γεγονός πως βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ με κάτι περισσότερο από μισή ώρα ν' απομένει για την ολοκλήρωση του Σαββατιάτικου αγώνα με την Φούλαμ στο «Έμιρεϊτς», έφερε τούμπα το παιχνίδι και το κατάφερε με τρομερή ψυχολογία.

Ακόμα κι αν ο Γκάμπριελ έκανε το τεράστιο λάθος με τον Μίτροβιτς και επέτρεψε στον στράικερ των «cottagers» να πετύχει γκολ από το πουθενά, η Άρσεναλ κατάφερε με την τρομερή ντρίμπλα του Όντεγκααρντ και την τύχη με την κόντρα στο σουτ να ισοφαρίσει, φτάνοντας και στη μεγάλη ανατροπή πριν το φινάλε.

Ο Γκάμπριελ εξιλεώθηκε για την γκάφα, σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, έγραψε το τελικό 2-1 και οι σκηνές στο «Έμιρεϊτς» είναι τέτοιες που αποτυπώνουν πολλά πράγματα για το φετινό σύνολο του Αρτέτα.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί, κραυγές, σφιγμένες γροθιές, ο Ζιντσένκο να τρέχει από τον πάγκο να χαρεί μαζί με τους συμπαίκτες του, οι πρωταγωνιστές να στρέφονται προς τον κόσμο για να μεταδώσει η κάθε πλευρά τα κύματα ψυχολογίας. Μια Άρσεναλ που ατσαλώνεται, που μαθαίνει να γυρίζει αρνητικές καταστάσεις και πάνω απ' όλα, να διατηρείται ψύχραιμη και πιστή στο πλάνο της.

«Όταν έκανα το λάθος με είδαν με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά τα αδέρφια μου αμέσως μου φώναζαν “Γκάμπι, πάμε”» ανέφερε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος μετά το ματς με τη Φούλαμ και αυτό δείχνει πως η νοοτροπία στο εσωτερικό των «κανονιέρηδων», πλέον, έχει αλλάξει κατά πολύ.

Μια ομάδα που τέτοια μέρα, πριν από έναν χρόνο, βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας μετά από διασυρμό με το τελικό 5-0 από την Μάντσεστερ Σίτι και που τον περασμένο Μάιο «λύγισε» χάνοντας από Τότεναμ και Νιούκαστλ για να βρεθεί εκτός 4άδας την κρίσιμη στιγμή, τώρα σφύζει από υγεία και πνευματική δύναμη...


Κώστας Ζάλιαρης