Απόλυτο μεταγραφικό ρεκόρ καλοκαιριού στην Πρέμιερ - Στο 1,5 δισ.λίρες οι μετακινήσεις!

Η Πρέμιερ Λιγκ έσπασε όλα τα ρεκόρ στα χρονικά της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και πλέον έχει μετρήσει 1,5 δισ.λίρες που διατέθηκαν από τα κλαμπ του πρωταθλήματος για προσθήκες στα ρόστερ! Πιθανό να γίνει η απόλυτη επίδοση μιας ολόκληρης σεζόν σε αυτές τις τελευταίες μέρες της διορίας! 



Απόλυτο μεταγραφικό ρεκόρ καλοκαιριού στην Πρέμιερ - Στο 1,5 δισ.λίρες οι μετακινήσεις!

Με πρωτεργάτη τον Ντάργουιν Νούνιες των 85,5 εκατ.λιρών έναντι των οποίων τον απέκτησε η Λίβερπουλ, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στη Σίτι, με τον Καζεμίρο στην Γιουνάιτεντ, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στην Τσέλσι, με τις τρομερές μεταγραφές της Τότεναμ μεσοεπιθετικά και τον πολύ μεγάλο αριθμό μεταγραφών που πραγματοποίησε η Νότιγχαμ Φόρεστ, το συνολικό ποσό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 

Η Πρέμιερ Λιγκ έγραψε ιστορία το φετινό καλοκαίρι ξεπερνώντας κάθε άλλη θερινή μεταγραφική περίοδο, αφού έχουν ήδη διατεθεί 1,5 δισ.λίρες από τις ομάδες της Λίγκας για προσθήκες στα ρόστερ τους! 

Μάλιστα, αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο και από τα 1,44 δισεκατομμύρια που διατέθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα μαζί! 

Δεν αποκλείεται μέχρι το φινάλε της φετινής διορίας να γίνει το απόλυτο ρεκόρ που διατηρείται από την σεζόν 2017-2018, όταν τότε σε συνδυασμό στα δύο «παράθυρα» προσθαφαιρέσεων, οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είχαν ξοδέψει 1,86 δισεκατομμύρια λίρες! 

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 135 μεταγραφές, τα 2/3 εκ των οποίων δεν ήταν ελεύθεροι, ενώ, 14 διαφορετικές περιπτώσεις κόστισαν 30+ εκατομύρια. Πέρυσι, τέτοιες μέρες το συνολικό ποσό που είχε διατεθεί ήταν στα 895 εκατομμύρια και αυξήθηκε κατά 200 εκατ. μέχρι το φινάλε της περιόδου. 

Ο Ντάργουιν Νούνιες των 85,5 εκατομμυρίων είναι η ακριβότερη φετινή μεταγραφή μέχρι και αυτή τη στιγμή, με την Τσέλσι να έχει δώσει 60 εκατ. για τον Κουκουρέγια, 47,5 για τον Στέρλινγκ και 36 για τον Κουλιμπαλί. Η Τότεναμ διέθεσε 60 εκατ. λίρες για τον Ριτσάρλισον και μπήκε στα deals με τα μεγαλύτερα ποσά. 

Κώστας Ζάλιαρης