Η Βεατρίκη Σαρρή στο England365: «Το γυναικείο προπονητικό κέντρο της Μπράιτον είναι καλύτερο από ανδρικών ομάδων στην Championship» !

Ζει το όνειρό της, βρίσκεται στην Αγγλία και αγωνίζεται στην Premier League, με την φανέλα της Μπράιτον. Ο λόγος φυσικά για την Βεατρίκη Σαρρή, η οποία αφότου υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπέρμιγχαμ, πήρε μεταγραφή στους «γλάρους» και εκθείασε στο England365 τον τρόπο οργάνωσης του γυναικείου τμήματος, το προπονητικό κέντρο που είναι καλύτερο από αντίστοιχα, ανδρικών ομάδων της Championship, και το ενδιαφέρον του αγγλικού κοινού για το γυναικείο ποδόσφαιρο!



Η Βεατρίκη Σαρρή στο England365: «Το γυναικείο προπονητικό κέντρο της Μπράιτον είναι καλύτερο από ανδρικών ομάδων στην Championship» !

Μεγαλωμένη στην Κρήτη, με μεγάλα όνειρα, τεράστιες φιλοδοξίες και ένα γνήσιο ταλέντο, που δεν μπορούσε να περιοριστεί στα ελληνικά σύνορα. Η Βεατρίκη Σαρρή άφησε γρήγορα την Ελλάδα, πήγε στην Αγγλία και αφότου προσαρμόστηκε στο «Νησί», έκανε την επιθυμία της… πράξη.

Υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό της συμβόλαιο με τη Μπέρμιγχαμ, σκόραρε απέναντι στην Άρσεναλ και πήρε μεταγραφή στη Μπράιτον, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2024. Η Ελληνίδα επιθετικός μίλησε για την εμπειρία της στο England365 και τον Δημήτρη Μανάκο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη με το ενδιαφέρον του φίλαθλου αγγλικού κοινού για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και για τον τρόπο οργάνωσης του προπονητικού κέντρου της Μπράιτον, για το οποίο δαπανήθηκε τεράστιο ποσό.

Bonus; Τα 1500 διαρκείας που έχουν ήδη αγοράσει οι φίλοι της ομάδας, οι προσωπικές της φιλοδοξίες, ο Γκρέιαμ Πότερ και ο… Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά και η Εθνική μας ομάδα, με το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ!

Αναλυτικά η συνέντευξή της Βεατρίκης Σαρρής στο England365:

Θέλω να σε ρωτήσω αρχικά σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και πόσο εύκολο ήταν σε μία πιο κλειστή κοινωνία όπως στα Χανιά που δεν είναι τόσο σύνηθες, ένα κορίτσι να ασχοληθεί με αυτό. Ποιο ήταν το ερέθισμα;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ακαδημία στα 7 μου. Αλλά και πριν πάω στην ακαδημία ποδοσφαίρου θυμάμαι που παίζαμε με τα παιδιά στο σχολείο και επίσης με τον αδερφό μου.

Ναι πράγματι δεν ήταν καθόλου σύνηθες αλλά μπορούσα να συναγωνιστώ τα αγόρια κάτι που με βοήθησε παρά πολύ στο να με αποδεχτούν σαν μέλος της ομάδας . Δεν υπήρχε κάποιο ερέθισμα. Για παράδειγμα κανεις από τους γονείς μου δεν είχε ασχοληθεί με αυτό. Για τους γονείς μου το σημαντικότερο ήταν εγώ και ο αδερφός μου να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό οποίο και αν ήταν το άθλημα.»

Πώς βρήκες την θέση σου στο γήπεδο; Είχες κάποιο πρότυπο, είτε ανδρικό, είτε γυναικείο, που το έβλεπες και έλεγες πως θες να του μοιάσεις;

«Είχα πάντα έφεση στο γκολ και στη δημιουργία παιχνιδιού όποτε από τότε που ξεκίνησα ήμουν συνήθως αριστερό χαφ η δεκάρι. Το είδωλό μου ήταν ο Μέσι και από τις γυναίκες η Κελί Σμιθ. Και κι δυο αριστεροπόδαροι όπως και εγώ και πάντα μου άρεσε το στυλ παιχνιδιού τους.»

Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα και να πας στην Αγγλία και στη Fylde Women;

«Ήταν πάντα το όνειρο μου να παίξω επαγγελματικά στην Αγγλία. Ήξερα ότι στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό. Όποτε είχα στο μυαλό την Αγγλία όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες ομάδες. Ήμουν άτυχη με τον τραυματισμό που είχα αλλά μπόρεσα με πολλή σκληρή δουλειά να επανέλθω.»

Και προκύπτει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πώς ένιωσες με τη μεταγραφή και πόσο θεωρείς πως σε βοήθησε, προκειμένου να έρθει η Μπέρμιγχαμ;

«Ήταν αρκετά μεγάλο βήμα το να πω στη Σεφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν στη Β’ εθνική γυναικών. Είχα καλή πορεία όσο έπαιξα εκεί, με πολλές συμμετοχές και καλές εμφανίσεις, κάτι που με βοήθησε στο να πάρω τη μεταγραφή στη Μπέρμιγχαμ, που ήταν στην Α’ εθνική.»

 

Πότε εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Μπέρμιγχαμ και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο; Ξεχώρισες κάποια στιγμή εκεί;

«Η Μπέρμιγχαμ εκδήλωσε ενδιαφέρον από το καλοκαίρι του 2020. Τελικά η μεταγραφή έγινε τον Γενάρη του 2021. Τότε υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο κάτι που ήταν όνειρο για μένα. Ναι, είχα ένα πολύ σημαντικό γκολ απέναντι στην Άρσεναλ, το οποίο κλείδωσε τη νίκη της Μπέρμιγχαμ απέναντι της.»

 

Και φτάνουμε στη Μπράιτον. Μία ομάδα που τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Premier League, τόσο στο ανδρικό, όσο και το γυναικείο κομμάτι. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και ποιες οι διαφορές σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους που πέρασες;

«Η Μπράιτον τα τελευταία χρόνια είναι ανερχόμενη ομάδα και στο ανδρικό και στο γυναικείο. Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ομάδα υπόδειγμα σε όλους τους τομείς και δεν είναι τυχαίο το ότι πάει πολύ καλά.

Η μεγαλύτερη διαφορά που έχω συναντήσει είναι οι εγκαταστάσεις τις γυναικείας ομάδας. Είναι μια καινούργια επένδυση που έγινε πέρυσι, η οποία κόστισε 8.000.000 λίρες για να κατασκευαστεί. Είναι το προπονητικό κτήριο, το οποίο βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της Μπράιτον αλλά είναι μόνο για τη γυναικεία ομάδα. Είναι εγκαταστάσεις που δεν έχουν ούτε ομάδες της B’ εθνικής ανδρών στην Αγγλία. Μιλάμε για ολοκαίνουργιο γυμναστήριο, αποδυτήρια, πισίνα, αίθουσα ανάλυσης αγώνων! Ό,τι μπορείς να φανταστείς.»

@veatrikisarri #womenfootball #footballtiktok #womensfootball #brightonandhovealbion ♬ Dreams - Alex Ross

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Η πορεία του ανδρικού τμήματος, που είναι εξαιρετική, επηρεάζει και τη γυναικεία ομάδα ψυχολογικά; Είδα και το νικηφόρο φιλικό με τη Μπάγερν, που προβλήθηκε πολύ στα social media.

«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Έχουμε πολλές καινούργιες παίκτριες που ήρθαν με  μεταγραφή. Η ομάδα είναι έτοιμη και με πολύ όρεξη για τη φετινή σεζόν. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, θα έλεγα πως όχι ιδιαίτερα. Καλό είναι να πηγαίνουν και οι δυο ομάδες καλά αλλά εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει.»

 

Έχεις γνωρίσει τον Γκρέιαμ Πότερ; Ποια είναι η άποψη που επικρατεί για αυτόν στην Αγγλία;

«Δεν τον έχω γνωρίσει αλλά από ότι φαίνεται είναι πολύ καλός προπονητής και έχει κάνει αξιοθαύμαστη πορεία στην Μπράιτον. Θυμάμαι που τον είχαν προτείνει πρόσφατα για να αναλάβει την ανδρική ομάδα την εθνικής Αγγλίας σε περίπτωση που φύγει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.»

Ο κόσμος της Μπράιτον πώς σου φαίνεται; Γενικότερα, το αγγλικό κοινό στηρίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο;

«Στηρίζουν το ποδόσφαιρο από ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής, αλλά γενικά αυτό θα φανεί και περισσότερο στους αγώνες μας. Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει πουλήσει 1,500 εισιτήρια διαρκείας, όποτε φέτος περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο.»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με τη Μπράιτον και ποιοι με την Εθνική ομάδα;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι με την Μπράιτον είναι να έχω μια γεμάτη σεζόν με καλές εμφανίσεις και πολλά γκολ. Με την Εθνική ομάδα, κυνηγάμε ξεκάθαρα το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ.»

Κάτι τελευταίο. Τι θα ήθελες να πεις στα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;

«Θα τους έλεγα αν τους αρέσει το ποδόσφαιρο να μην διστάσουν να το ακολουθήσουν . Να έχουν αυτοπεποίθηση και με σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.»

Δημήτρης Μανάκος