Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου, με βαθμολογικό κίνητρο και μεγάλους… κινδύνους για Τεν Χαγκ και Κλοπ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε την αγωνιστική, ούσα 12η και αναζητά την πρώτη της νίκη στην σεζόν, ώστε να μην καταρρίψει ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ στο ξεκίνημα, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Το κλασσικότερο ντέρμπι της Αγγλίας πλησιάζει και για αμφότερες είναι σημαντικό, για διαφορετικούς λόγους.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: Ντέρμπι γοήτρου, με βαθμολογικό κίνητρο και μεγάλους… κινδύνους για Τεν Χαγκ και Κλοπ!

Ποιος θα περίμενε πως θα φτάσουμε στην 3η αγωνιστική της Premier League και κάποια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ δεν θα έχει κερδίσει; Κανένας! Ακόμη και για τους «κόκκινους διαβόλους», για τους οποίους υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση, έμοιαζε δεδομένο πως με την αύρα του Έρικ Τεν Χαγκ, θα κατάφερναν έστω να συγκεντρώσουν τους τρεις από τους έξι διαθέσιμους βαθμούς, μετά το πέρας 180 αγωνιστικών λεπτών.

Εν τέλει, η Γιουνάιτεντ έχασε και τις δύο αναμετρήσεις της, αλλά το αρνητικό της υπόθεσης είναι ο… τρόπος, με τον οποίο επήλθαν οι ήττες. Στο ματς της πρεμιέρας, με αντίπαλο την Μπράιτον, δεν μπόρεσε καν να είναι ανταγωνιστική. Δέχθηκε δύο γκολ από τον Γκρος, μείωσε από στατική φάση με… αυτογκόλ, έχασε με 2-1 και επέτρεψε στους «γλάρους» να πανηγυρίσουν το πρώτο τους «διπλό» στο Όλντ Τράφορντ, σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Ακολουθεί η εξόρμηση στο Community με αντίπαλο τη Μπρέντφορντ. Δύσκολο ματς, απέναντι σε μία ομάδα που πέρυσι κέρδισε την Άρσεναλ και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λίβερπουλ στο «σπίτι» της, παρότι δέχθηκε τρία γκολ!

Απολογισμός; Συντριβή για το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ που βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο 35ο λεπτό, γνωρίζοντας την πιο «βαριά» ήττα… ημιχρόνου, σε εκτός έδρας ματς, σε ολόκληρη την ιστορία του! Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν αντίδραση και το γεγονός πως η Μπρέντφορντ πάτησε φρένο, περισσότερο δημιουργεί προβληματισμό, παρά κάποιου είδους αισιοδοξία, ότι βελτιώθηκε η ανασταλτική τους λειτουργία.

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ δεν έχει ηττηθεί, αλλά δεν έχει κερδίσει κιόλας. Έμεινε στο 2-2 με τη Φούλαμ στην πρώτη αγωνιστική, έχοντας μείνει δις πίσω στο σκορ, ενώ το ίδιο συνέβη και στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας, από την οποία οι «κόκκινοι» δεν έχασαν μόνο δύο βαθμούς.

Ισοφάρισαν με «10» παίκτες, έδειξαν διάθεση για την ανατροπή, αλλά το αρνητικό της υπόθεσης, είναι πως είδαν τον Ντάργουϊν Νούνιες να αποβάλλεται και να χάνει τα τρία επόμενα παιχνίδια τους!

Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκόραρε για 6η σερί φορά στην 2η αγωνιστική της Premier League, έχοντας βάλει γκολ σε όλες τις πρεμιέρες, ενώ η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ για 5ο σερί ματς, δίχως όμως να έχει ηττηθεί σε κάποιο από όλα αυτά εν τέλει!

Και φτάνουμε στους προπονητές. Για πρώτη φορά, προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βιώνει από την άλλη πλευρά, για πρώτη φορά το 0/2 στην έναρξη της σεζόν, όσο βρίσκεται στην Premier League.

Είναι το κλασσικό αγγλικό ντέρμπι, αλλά αυτή την φορά έχει… λίγο διαφορετική σημασία. Δεν καθορίζει πρωτάθλημα, δεν οριοθετεί κάτι σημαντικό βαθμολογικά, αλλά αναμένεται να σηματοδοτήσει την κατάταξη μετά από τρεις αγωνιστικές στην Premier League.

Θα βρεθεί λοιπόν η Λίβερπουλ στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά από 270 αγωνιστικά λεπτά, με τη Γιουνάιτεντ στην τελευταία θέση ή ο Έρικ Τεν Χαγκ θα βρίσκεται στο τέλος της βραδιάς, στο +1 από τον Γιούργκεν Κλοπ; Οψόμεθα…

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους δύο βαθμούς. Δύο βαθμούς μπροστά από τους «κόκκινους διαβόλους» είναι η Λίβερπουλ, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Μανάκος