Χάαλαντ: Εκθέτοντας... άθελά του, τα λάθη της Γιουνάιτεντ

Ίδιας ποιότητας με τον Σάντσο δεν είναι. Ίδια θέση δεν παίζουν. Ίδια δουλειά δεν έχουν. Κι όμως, μέσα σε τρία παιχνίδια στη φετινή σεζόν, ο Έρλινγκ Χάαλαντ εξέθεσε δίχως καν να το επιδιώκει ή να το γνωρίζει, ακόμα μια λανθασμένη – εκ του αποτελέσματος – επιλογή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  



Χάαλαντ: Εκθέτοντας... άθελά του, τα λάθη της Γιουνάιτεντ

Ο Νορβηγός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος σκόραρε δυο φορές για να πάρει μόνος του τη νίκη (2-0) απέναντι στην Γουέστ Χαμ. Στο δεύτερο παιχνίδι των «πολιτών» είχε μόλις δυο μεταβιβάσεις, η μια εξ αυτών ήταν ασίστ στον Γκουντογκάν και οι «πολίτες» δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερα τη βοήθειά του για να φτάσουν στο 4-0 απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Τώρα, στο 3-3 με την Νιούκαστλ ήταν εκείνος που μείωσε σε 3-2 προτού ο Ντε Μπρόινε μαγέψει άπαντες με την κάθετη προς τον Μπερνάρντο Σίλβα και πάρει η ομάδα του Πεπ τον βαθμό.

Ο Χάαλαντ μετράει τρία τέρματα σε τρεις αγωνιστικές και ο Τζέιντον Σάντσο μετράει τρία τέρματα σε ... μια σεζόν και τρεις αγωνιστικές!

Ο Άγγλος επιθετικός επέστρεψε στην Αγγλία το περασμένο καλοκαίρι μετά από μια άκρως επιτυχημένη θητεία στην Ντόρτμουντ, επέλεξε την κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ κι όχι την γαλάζια όπου μεγάλωσε, ωστόσο, δεν έχει προσφέρει τίποτα.

Σε μια απόλυτα προβληματική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί στο «Ολντ Τράφορντ», έχει πετύχει μονάχα τρία γκολ, επίδοση που τον κρατάει... κάτω από το μηδέν, όσον αφορά στην σημασία που έχει για την Γιουνάιτεντ η παρουσία του μέχρι και αυτή τη στιγμή.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης