Τιερί Ανρί: «Κάνε ακόμη ένα πλασέ και ας έγινες… 45»! (vids)

Μεγαλώνουν οι «θρύλοι»; Ναι, και οι «θρύλοι» μεγαλώνουν! Απλώς φροντίζουν στο πέρασμά τους να παραμείνουν ανεξίτηλοι στις μνήμες όλων. Ο Τιερί Ανρί συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία. Διότι, μπορεί αισίως να συμπληρώνει το 45ο έτος της ηλικίας του, αλλά όσα χρόνια και αν περάσουν, θα μνημονεύεται για… εκείνο το πλασέ και για την θητεία του στην Άρσεναλ!



Τιερί Ανρί: «Κάνε ακόμη ένα πλασέ και ας έγινες… 45»! (vids)

Διέθετε κατά γενική ομολογία το καλύτερο πλασέ που πέρασε ποτέ από το ποδόσφαιρο. Κάθε τερματοφύλακας γνώριζε πού θα πάει η μπάλα, αλλά κανένας δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει, ακόμη και αν επέλεγε να κινηθεί προς την σωστή γωνία, πριν η μπάλα φύγει από τα πόδια του Γάλλου.

Μία ματιά στα γκολ του το επιβεβαιώνουν. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι και το φινάλε. Από τότε που έφυγε από την Γιουβέντους, για να γίνει… αήττητος με την Άρσεναλ, μέχρι την αποχώρησή του για την Μπαρτσελόνα, για να πάρει το Champions League, την περιοδ εία στην Αμερική και την πολυπόθητη επιστροφή στο Έμιρεϊτς για τρεις μήνες.

Αν και έχει σκοράρει με κάθε τρόπο, αν και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, έχοντας αισίως ψηφιστεί και ως ο καλύτερος στα 30 χρόνια της Premier League, ο Τιερί Ανρί έχει χαρίσει μία μαγική στιγμή στους φίλους των «κανονιέρηδων». Ή τέλος πάντων μία στιγμή που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Δέκα χρόνια πριν, στο ματς της Άρσεναλ με τη Λιντς στο Έμιρεϊτς, στα πλαίσια του Λιγκ Καπ. Στο ματς της επιστροφής του. Το παιχνίδι είναι «κολλημένο» στο 0-0 και ο Αρσέν Βενγκέρ τον περνά στο ματς. Σκοράρει άμεσα, πάλι με πλασέ και πανηγυρίζει με όλους όσους βρίσκονται από τον… πάγκο και μέσα στο γήπεδο.

Πώς μπορείς να τον ξεχάσεις; Δεν μπορείς. Ούτε λόγω των γκολ του, ούτε λόγω των μονομαχιών του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούτε λόγω των όσων έχει πει και έχει κάνει απέναντι στην Τότεναμ (θρυλικός πανηγυρισμός) και για εκείνο το 2-2 που χάρισε το αήττητο πρωτάθλημα στην Άρσεναλ, στην έδρα της μισητή της αντιπάλου. Ο Τιερί Ανρί έκανε πολλούς να αγαπήσουν τους Λονδρέζους και η Premier League του «χρωστά» ακόμη περισσότερα.

Χρόνια πολλά «Τιτί»!

Δημήτρης Μανάκος