Τεράστια αλλαγή στις αποδόσεις– Διπλάσιες πιθανότητες η Σίτι από την Λίβερπουλ για τον τίτλο!

Είναι κριτήριο τα δύο πρώτα ματς για να μπορέσει να αντιληφθεί κάποιος την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων; Θεωρητικά όχι, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα φαίνεται πως έχουν ήδη προκύψει για τον τίτλο της Premier League. Μόνη πρώτη, αναλογικά με τις αποδόσεις η Μάντσεστερ Σίτι, έπεσαν πολύ οι πιθανότητες της Λίβερπουλ και στην 3η θέση, συναντά κανείς την Τότεναμ!



Τεράστια αλλαγή στις αποδόσεις– Διπλάσιες πιθανότητες η Σίτι από την Λίβερπουλ για τον τίτλο!

Ξεκίνησαν σχεδόν από την ίδια αφετηρία. Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα τέσσερις φορές την τελευταία πενταετία, όμως η Λίβερπουλ είναι η μοναδική που κατάφερε τόσο να τη σταματήσει, στην σεζόν με τους 99 βαθμούς, όσο και να την δυσκολέψει, αν αναλογιστεί κανείς πως τόσο πέρυσι, όσο και πριν από τέσσερα χρόνια, συγκέντρωσε 90+ βαθμούς και δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Συνεπώς, με το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, έμοιαζαν να έχουν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες ή τέλος πάντων, οριακά τις ίδιες, για να πάρουν το πρωτάθλημα. Τι συνέβη με το πέρας των 180 πρώτων λεπτών της νέας σεζόν; Τα δεδομένα άλλαξαν και η εξήγηση είναι προφανής.

Αρχικά, η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην κορυφή με 6 βαθμούς και αποτελεί μόλις τη μία εκ των δύο ομάδων της Premier League (η Νιούκαστλ είναι η άλλη), που έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Πέρασε εύκολα με 2-0 από την έδρα της Γουέστ Χαμ, όπου πριν από 100 περίπου ημέρες είχε αναδειχθεί ισόπαλη (2-2) και εν συνεχεία επικράτησε ακόμη πιο… απλά, με 4-0 της Μπόρνμουθ, και έκανε το 2/2.

Κάτι που δεν είχε πραγματοποιήσει δηλαδή πέρυσι, μιας και στην έναρξη του πρωταθλήματος, είχε ηττηθεί από την Τότεναμ με 1-0. Κάπως έτσι, είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να έχει συμμετοχή στο 50% των γκολ της, καταγράφοντας δύο τέρματα και μία ασίστ, παρότι στο δεύτερο ματς, ολοκλήρωσε μόλις δύο πάσες με την μπάλα!

Την ίδια ώρα, αντιστρόφως ανάλογο είναι το ξεκίνημα της Λίβερπουλ, απέναντι σε… θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους. Είναι η πρώτη ομάδα του Big 6 που μετά από πέντε χρόνια, ήρθε ισόπαλη σε πρεμιέρα (2-2 με την Φούλαμ), ενώ δεν βελτίωσε την εικόνα της στην δεύτερη στροφή της σεζόν, όπου έμεινε και πάλι πίσω στο σκορ από την Κρίσταλ Πάλας και παρότι δεν ηττήθηκε, αν και με «10» παίκτες, δεν μπόρεσε να κερδίσει.

Προφανώς το ότι μένει πίσω στο σκορ για 2ο σερί ματς και δεν χάνει, δεν λέει κάτι στους bookmakers. Το ότι όμως, για πρώτη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο «¶νφιλντ» στο ημίχρονο, μετά από 23 ματς, λέει πολλά περισσότερα.

Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι έχει φτάσει να έχει 63% και… κάτι πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα, με τους «κόκκινους» να ακολουθούν με 30,92%. Λιγότερο δηλαδή από το μισό…

Τέλος, στην 3η θέση βρίσκεται η Τότεναμ, πράγμα που προξενεί εντύπωση, καθώς η ¶ρσεναλ έχει καλύτερη συγκομιδή από την αντίπαλό της, με την Τσέλσι να μεσολαβεί μεταξύ των δύο Λονδρέζων, συγκεντρώνοντας αθροιστικά το ποσοστό τους (1,07%)!

Δημήτρης Μανάκος