Έρικ Τεν Χαγκ: Ο πρώτος προπονητής της Γιουνάιτεντ που ξεκινά με 0/2 εδώ και έναν αιώνα!

Μοιάζει υπερβολικό, αλλά είναι η αλήθεια, ακόμη και αν ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν φέρει ευθύνη για όσα βιώνει αυτό το διάστημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ολλανδός είναι ο πρώτος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξεκινά με 0/2 στο αγγλικό πρωτάθλημα, εδώ και έναν αιώνα!



 Έρικ Τεν Χαγκ: Ο πρώτος προπονητής της Γιουνάιτεντ που ξεκινά με 0/2 εδώ και έναν αιώνα!

Η τελευταία νίκη της Μπρέντφορντ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρονολογείται το 1937. Η τελευταία φορά όμως που κάποιος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά με ήττα τη νέα αγωνιστική περίοδο, χρονολογείται ακόμη παλαιότερα…

Και αρνητικός πρωταγωνιστής σε αυτή την συζήτηση είναι ο Έρικ Τεν Χαγκ. Ο άνθρωπος που πιθανώς φέρει την λιγότερη ευθύνη  για την κατάσταση που βιώνουν την δεδομένη χρονική στιγμή οι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά δεν παύει να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της!

Και κάπως έτσι, ο Ολλανδός προπονητής, μετά την πρώτη ήττα της ομάδας του στο ντεμπούτο του, από τη Μπράιτον, στο «Όλντ Τράφορντ» με 2-1, είδε τις αποτυχίες να διπλασιάζονται, μετά το 4-0 της Μπρέντφορντ στο Community Stadium, σε ένα ματς που ήταν στο 4-0 στο 35ο λεπτό, και πάλι για πρώτη φορά στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο αυτές ήττες λοιπόν σηματοδοτούν μόλις την πρώτη φορά που κάποιος προπονητής της ομάδας ξεκινά με 0/2 τον τελευταίο έναν αιώνα. Πέρασαν 100 χρόνια από την τελευταία φορά. Και δυστυχώς για αυτόν, ο Έρικ Τεν Χαγκ είναι ο άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια το αρνητικό αυτό στατιστικό, παρότι παρέλαβε μία ομάδα που είχε χάσει πέντε σερί ματς εκτός έδρας, στα οποία προστίθενται και τα δύο φετινά, για να γυρίσουμε στο μακρινό 1936!

Δημήτρης Μανάκος