Γκαμπριέλ Ζεσούς: Το… ακραίο στατιστικό του όταν σκοράρει στην Premier League συνεχίζεται και με την Άρσεναλ!

Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει καλύτερα σε ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι, από αυτό που έκανε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς στο «Έμιρεϊτς» με την Άρσεναλ; Δύσκολα! Ο Βραζιλιάνος κατέγραψε δύο γκολ, ισάριθμες ασίστ, οι «κανονιέρηδες» έκαναν το 2/2 και το ασύλληπτο ρεκόρ του όταν σκοράρει στην Premier League, συνεχίζεται και στο Βόρειο Λονδίνο!



 Γκαμπριέλ Ζεσούς: Το… ακραίο στατιστικό του όταν σκοράρει στην Premier League συνεχίζεται και με την Άρσεναλ!

Όταν η διοίκηση της Άρσεναλ αποφάσισε το καλοκαίρι να πραγματοποιήσει μία δεύτερη, συνεχόμενη μεταγραφή, μετά από αυτή του Μπεν Γουάιτ, που της κόστισε 50 εκατομμύρια, με ανάλογο ποσό, για να αποκτήσει τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος.

Ο Βραζιλιάνος έμοιαζε με μία… εγγυημένη επιλογή και τα πρώτα του δείγματα στο Βόρειο Λονδίνο, φαίνεται να το επιβεβαιώνουν. Πώς αλλιώς άλλωστε μπορεί να σχολιάσει κανείς έναν ποδοσφαιριστή που καταφέρνει σε διάστημα ενός μήνα να σκοράρει απέναντι στην Τσέλσι, την Έβερτον, τη Νυρεμβέργη σε φιλικά, να πετύχει χατ-τρικ πριν από την έναρξη της σεζόν κόντρα στη Σεβίλλη και να «λάμψει» στο ντεμπούτο του στο «Έμιρεϊτς», με αντίπαλο την Λέστερ, οδηγώντας την Άρσεναλ στο πρώτο της 2/2 σε ξεκίνημα, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια;

Τι έκανε στην 2η αγωνιστική της Premier League; Σκόραρε εντυπωσιακά σε πρώτη φάση, με εξαιρετικό πλασέ στο 23’, έκανε το 2-0 στο 35’ και δημιούργησε μία απίστευτη ευκαιρία στο 38’, από βολέ του Ράμσντεϊλ, που θύμισε και την φοβερή του ενέργεια στην πρεμιέρα στο 6ο λεπτό, που πέρασε τη… μισή Κρίσταλ Πάλας, αλλά ο Μαρτινέλι αστόχησε από κοντά.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βραζιλιάνος βγήκε μπροστά κάθε φορά που η εστία της ομάδας του παραβιαζόταν και με δύο ασίστ, έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ, που καταγράφει δύο γκολ και ισάριθμες τελικές πάσες, εντός έδρας, μετά τον Θίο Γουόλκοτ πριν από 12 χρόνια, αλλά και ο πρώτος συνολικά με τέτοιους αριθμούς στην πρώτη του συμμετοχή με τους «κανονιέρηδες» από το 1992 και έπειτα!

Ποιο είναι όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης που εμμέσως πλην σαφώς παίρνει η Άρσεναλ με την προσθήκη του; Το γεγονός πως δεν έχει μάθει να χάνει. Όχι μόνο επειδή έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα την τελευταία πενταετία, αλλά κυρίως επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος στο «Νησί», που να έχει ηττηθεί ενώ έχει βρει δίχτυα.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, πόσα είναι αυτά τα ματς… Είναι 48! Έχει σκοράρει σε 48 διαφορετικά παιχνίδια με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ και έχει κερδίσει στα 45, με τις τρεις ισοπαλίες να είναι συμπτωματικά απέναντι στη Λίβερπουλ (2-2 και 1-1) και μία κόντρα στη Μίντλεσμπρο.

Είναι πραγματικά ακραίο, να σκοράρεις σε 48 ματς και να μην έχεις ηττηθεί ποτέ. Και η ιστορία συνεχίζεται και στο Βόρειο Λονδίνο, με την Άρσεναλ να έχει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που… δεν έχει μάθει να συμβιβάζεται!

Δημήτρης Μανάκος