Το έκανε ξανά ο Τζόλης όπως πέρυσι: «Ερωτευμένος» με τα ντεμπούτο ο Έλληνας, το απέδειξε στην Ολλανδία! (vid)

Ήταν 24 Αυγούστου του 2021, όταν ο Χρήστος Τζόλης έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νόριτς στο Λιγκ Καπ, πραγματοποιώντας μία απίστευτη εμφάνιση, με απολογισμό δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ, στο 6-0 της ομάδας του με τη Μπόρνμουθ. Πλέον, αν και ανήκει στα «καναρίνια», στην πρώτη του συμμετοχή με τη Τβέντε ως δανεικός, έκανε κάτι ανάλογο, όντας ο MVP της συνάντησης στο ματς με τη Τσουκαρίτσκι.



Το έκανε ξανά ο Τζόλης όπως πέρυσι: «Ερωτευμένος» με τα ντεμπούτο ο Έλληνας, το απέδειξε στην Ολλανδία! (vid)

Είναι… ερωτευμένος με τα ντεμπούτο ο Χρήστος Τζόλης. Δεν εξηγείται αλλιώς. Πώς μπορεί να ερμηνευτεί άλλωστε το γεγονός πως επί δύο σερί σεζόν, σε δύο διαφορετικές  ομάδες, ο Έλληνας διεθνής ξεκινά την καριέρα του σε Αγγλία και Ολλανδία με γκολ και… νίκη, όντας και ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης;

H αρχή έγινε στις 24 Αυγούστου του 2021, όταν η Νόριτς του Ντάνιελ Φάρκε υποδεχόταν τη Μπόρνμουθ στο «Κάροου Ρόουντ», στον 2ο γύρο του Λιγκ Καπ. Ο Έλληνας κάνει ντεμπούτο, ξεκινά βασικός και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία!

Συμμετέχει συνολικά σε τέσσερα γκολ των «καναρινιών». Βάζει το πρώτο, έχει ασίστ στο 3ο, σκοράρει το 5ο, μοιράζει την τελική πάσα στο τελευταίο. Δεν θα μπορούσε να μην πάρει την μπάλα στο σπίτι στο τέλος της αναμέτρησης, έχοντας μάλιστα καταγράψει βάση αριθμών, το καλύτερο ντεμπούτο Έλληνα ποδοσφαιριστή στο «Νησί»!

 

Ο καιρός περνά, η άφιξη του Ντιν Σμιθ δεν ευνοεί τον Τζόλη και εκείνος αποχωρεί, με τη μορφή δανεισμού από τη Νόριτς, για να μεταβεί στην Ολλανδία και την Τβέντε. Στο ματς απέναντι στη Τσουκαρίτσκι, στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa Conference League, περνά στο ματς ως αλλαγή, για πρώτη φορά, με την πρώην ομάδα του Δημήτρη Λημνιού.

 

Γίνεται εξαιρετικά επιδραστικός άμεσα. Σκοράρει στο 80’, για να «κλειδώσει» τη νίκη και το κερασάκι στην τούρτα το προσθέτει στο 92ο λεπτό, με μία απίθανη ενέργεια. Περνά τον προσωπικό του αντίπαλο, προσποιείται στους επόμενους και το πλασέ του καταλήγει στο «γ» της εστίας, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ της ομάδας από τη Σερβία.

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως το περσινό, επικό ματς με τη Νόριτς, δεν ήταν τυχαίο. Επαναλήφθηκε! Ο Χρήστος Τζόλης εντυπωσίασε άπαντες, ξεκίνησε όπως και στην Αγγλία και μένει να δούμε αν θα κληθεί πίσω από τον Ντιν Σμιθ, πριν από τη… λήξη του δανεισμού του!

Δημήτρης Μανάκος