Η ομιλία του Αρτέτα πριν τη Σίτι: «Να θυμάστε τι έκαναν στο 3-0 με τον Μαχρέζ και τον Στέρλινγκ...» (vid)

Αν και σε απομόνωση λόγω του Covid εκείνη την περίοδο, ο Μικέλ Αρτέτα προσπάθησε να πεισμώσει τους ποδοσφαιριστές του τον Ιανουάριο πριν από το εντός έδρας ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντας πως στο παιχνίδι του Etihad ο Πεπ και οι παίκτες του προσπάθησαν να τους εξευτελίσουν. 



Η ομιλία του Αρτέτα πριν τη Σίτι: «Να θυμάστε τι έκαναν στο 3-0 με τον Μαχρέζ και τον Στέρλινγκ...» (vid)

Ακόμα ένα μικρό απόσπασμα ήρθε στην επιφάνεια από το ντοκιμαντέρ All or Nothing της Amazon για την περασμένη αγωνιστική περίοδο και όσα εκτυλίχθηκαν στην Άρσεναλ. 

Στις αρχές του έτους ο Μικέλ Αρτέτα νοσούσε με κορονοϊό και μίλησε στους ποδοσφαιριστές του από το σπίτι του, μέσω βίντεο. 

«Λυπάμαι που δεν είμαι μαζί σας, γιατί είναι μια πραγματική μάχη αυτή. Είμαι περήφανος που μοιράζομαι καθημερινά τη ζωή μου μαζί σας, να είστε ο εαυτός σας στο παιχνίδι. Να θυμάστε τι έκαναν όταν ήταν στο 3-0 στο πρώτο ματς και έβαλαν τον Μαχρέζ και τον Στέρλινγκ για να σας εξευτελίσουν. Πάμαε να το κάνουμε» είπε ο Ισπανός κόουτς. 

Αντίστοιχης έντασης ήταν και τα λόγια του ενόψει του δεύτερου ματς με την Μπρέντφορντ, η οποία είχε σοκάρει την Άρσεναλ στην πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος. «Ωραίο παιχνίδι με τα παιδιά το απόγευμα... Αυτό είχε γράψει ο Τόνεϊ, το θυμάστε; Γι' αυτό παίκτες και δείξτε τους ότι στο γήπεδο θα υπάρχει μονάχα μια γαμ@@@ ομάδα, παίζουμε στο “σπίτι” μας» είχε φωνάξει ο Ισπανός. 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ξεσπάσματα του Ισπανού που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ είναι και μετά από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου στ' αποδυτήρια ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» άρχισε να λέει: «Δέχομαι κάθε ήττα, όμως δεν δέχομαι αυτά τα στάνταρντς που παρουσιάσατε. Δεν το δέχομαι. Δεν ήταν σωστή η νοοτροπία σας, το θάρρος σας, τα τρεξίματά σας! Να είστε απαιτητικοί από τους εαυτούς σας. Βλέπω και στις προπονήσεις ότι δεν σας νοιάζει όταν χάνετε τη μπάλα. Γιατί όταν γίνεται αυτό στο ματς, χάνουμε! Σκα@@!».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης