Γουίλιαμ Σαλιμπά: Τρία χρόνια μετά έκανε... ντεμπούτο στην Άρσεναλ και ήταν ο κορυφαίος (vid)

Ο Μικέλ Αρτέτα του έδωσε την ευκαιρία, ο Γουίλιαμ Σαλιμπά μετακίνησε τον Μπεν Γουάιτ πιο δεξιά και ο Γάλλος κατάφερε στο 2-0 της Άρσεναλ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας να ξεχωρίσει, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ν' αναδειχθεί ο Man of the Match της πρεμιέρας των «κανονιέρηδων» στο νέο πρωτάθλημα.  



Γουίλιαμ Σαλιμπά: Τρία χρόνια μετά έκανε... ντεμπούτο στην Άρσεναλ και ήταν ο κορυφαίος (vid)

Ανήκει στους Λονδρέζους από το 2019. Παραχωρήθηκε δανεικός αρχικά στην Σεντ Ετιέν, έπειτα στη Νις και μετά στην Μαρσέιγ. Αυτά τα χρόνια κατά τα οποία παρέμεινε στην πατρίδα του, πήρε παιχνίδια και ωρίμασε ακόμα περισσότερο, φαίνεται ότι τελικά του έκαναν πολύ καλό και ήταν απόφαση με σύνεση από τους ανθρώπους της Άρσεναλ.

Ο Σαλιμπά έκανε επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα των «κανονιέρηδων» το βράδυ της Παρασκευής στο Selhurst Park στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ και πήρε σπίτι του το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.

Είχε ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του στο 94%, απόλυτη επιτυχία με 100% στις εναέριες μονομαχίες και το ίδιο (100%) στις ατομικές του ενέργειες. Κέρδισε τρεις μονομαχίες, είχε 6 μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο και «καθάρισε» εφτά φορές τη μπάλα από την περιοχή του Ράμσντεϊλ ώστε ν' αποφευχθεί ο πολύ σοβαρός κίνδυνος. Ο Σαλιμπά έπαιξε τον δικό του ρόλο στην θετική πρεμιέρα της Άρσεναλ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα, άλλωστε, να θυμάται ότι πέρυσι στα πρώτα τρία ματς είχαν έρθει μονάχα ήττες, δίχως καν να έχει σκοράρει!

«Με βοήθησε που έμεινα στη Γαλλία να παίξω γιατί είμαι νεαρός και ήθελα να παίζω και να έχω χρόνο συμμετοχής. Τώρα είμαι εδώ και μακάρι να κάνω καλή σεζόν» είπε ο 21χρονος αμυντικός λίγο μετά το παιχνίδι με την Πάλας.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης