Η μεγάλη επιστροφή του Σερ Άλεξ και η διχογνωμία των οπαδών

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιστρέφει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έναν συμβουλευτικό ρόλο που του προτάθηκε και τον οποίο αποδέχθηκε ο Σκωτσέζος ώστε να συνεισφέρει στην αγαπημένη του ομάδα. Κι όμως, αυτή η κίνηση δεν έκανε απόλυτα θετικό γκελ στις τάξεις των οπαδών του συλλόγου...



Η μεγάλη επιστροφή του Σερ Άλεξ και η διχογνωμία των οπαδών

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το φετινό καλοκαίρι έκλεισε πέντε χρόνια δίχως τρόπαιο τερματίζοντας με τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ. 

Η μετά - Φέργκιουσον εποχή έχει δει πολλά πρόσωπα να βρίσκονται στην τεχνική ηγεσία και ν' αποτυγχάνουν, εξαιρουμένων ορισμένων μεγάλων και σπάνιων εκλάμψεων που παρουσίαζε η ομάδα. 

Τώρα, ο Σερ Άλεξ επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος με την πρωτοβουλία που πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής του κλαμπ, Ρίτσαρντ Άρνολντ, ωστόσο, οι οπαδοί είναι κάπως διχασμένοι γι' αυτή την εξέλιξη. 

Ο Σκωτσέζος θρύλος του συλλόγου ναι μεν μπορεί να προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και ν' αποτελέσει πόλο έλξης για ποδοσφαιριστές, ωστόσο, το ποδόσφαιρο από τη δική του εποχή (τελευταία του σεζόν ήταν το 2013) έχει διαφοροποιηθεί πολύ. 

Και εκείνος είχε συνηθίσει πλέον να βλέπει την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ είτε από το σπίτι του, είτε από τα επίσημα του «Ολντ Τράφορντ». Η παρουσία του ναι μεν μπορεί να εμπνεύσει πολλούς από τους ανθρώπους που θα βρίσκονται γύρω του, ωστόσο, η Γιουνάιτεντ δεν λέει να ξεφύγει από τη σκιά του. 

Εκείνος προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα που θα έπρεπε όμως να έχει κάνει βήματα μπροστά κι όχι να επιστρέφει στα παλιά και τα γνώριμα. Και αυτό είναι που βάζει σε σκέψεις τους οπαδούς, οι οποίοι στα social media εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις. 

Άλλοι έκαναν λόγο για «μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχει πάρει ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια» και άλλοι ήταν αρκετά πιο διστακτικοί, αναφέροντας πως «η Γιουνάιτεντ πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή ν' αποφασίσει να κοιτάξει προς το μέλλον»...

Κώστας Ζάλιαρης